Početna / GRADOVI / Leskovac / IZBORI 2020: Saopštenje grupe građana „Za Leskovac zajedno“
Dionis Restoran Leskovac

IZBORI 2020: Saopštenje grupe građana „Za Leskovac zajedno“

Grupa građana „Za Leskovac zajedno“ oglasila se danas saopštenjem za javnost reagujući na tvrdnje leskovačkih naprednjaka.

-Unija mladih Gradskog odbora SNS-a je nedavno delila stranački bilten „SNS informator“ na čijoj je naslovnici osvanulo još jedno lažno obećanje: „U Srbiji će 2025.godine biti povećana prosečna plata na 900 eura a prosečna penzija na 440 eura“. Podsećanja radi, SNS je u političkoj kampanji 2016. godine obećavao da će do kraja godine minimalna mesečna zarada iznositi 420 eura – navodi se u saopštenju ove grupe građana.

U saopštenju se navodse podaci o prosečnoj zaradi u Leskovcu i Srbiji.

-Danas, više od 4 godina kasnije minimalna mesečna zarada u Republici Srbiji u januaru iznosila je 31.747,36 dinara ili približno 270 eura dok poljoprivredne penzije danas iznose u proseku 11.253,00 dinara ili približno 85 eura. Sa ovakvim primanjima, za razliku od najavljenog života iz bajke koji smo čuli u kampanji SNS-a ne tako davne 2016.godine, moglo bi se zaključiti da veliki broj ljudi živi na ivici egzistencije, a od obećanih 420 eura danas primaju malo više od polovine. Prema podacima Zavoda za statistiku početkom 2020.godine prosečna mesečna zarada u Leskovcu iznosila je 40.149,00 dinara dok je potrošačka korpa iznosila 61.216,00 dinara. Ako ćemo suditi po statističkim podacima jasno je da SNS nije ispunio svoje obećanje iz kampanje 2016. godine, kao i većinu drugih – dodaje se u saopštenju GG Za Leskovac zajedno i zaključuje – Ne možemo da se otmemo utisku da je cilj svih partija na vlasti da budemo što siromašniji, uplašeniji, sa što više izmišljenih neprijatelja, državnih udara, atentata, jer samo u takvom okruženju mogu slaviti svoje „velike pobede“, dok smo mi, obični građani, poraženi u svakodnevnoj borbi za opstanak.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *