Početna / EKONOMIJA / „Bones grupa“ izvozi u Francusku puževe iz svoje fabrike u Leskovcu
Dionis Restoran Leskovac

„Bones grupa“ izvozi u Francusku puževe iz svoje fabrike u Leskovcu

Na ulazu u Leskovac, sa desne strane, sakrivena od očiju prolaznika, nalazi se zemljište i pogon „Bones food“, članice „Bones grupe“.

Vlasnik kompanije „Bones“ je Bora Marjanović, rođeni Leskovčanin, u svetu velikog biznisa postao je poznat po proizvodima iz oblasti kozmetike. Manje poznat, ali ne i manje važan deo poslovanja „“Bones grupe“ čini proizvodnja hrane. U tom lancu, otkup i proizvodja puževa za gastronomske specijaliteta funkcioniše već 8 godina u Leskovcu.

Puževi iz leskovačke fabrike nalaze se na meniju dva poznata restorana u Beogradu, a gotovo kompletna proizvodnja izvozi se u Francusku, zemlju koja po mnogo čemu predstavlja sinonim za gastronomske poslastice i vrhunske svetske kuvare.

Ovu kompaniju posetio je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Poznato je da je meso puža vrlo zdravo i puno proteina, ali takvi specijaliteti su i dalje egzotični za naše tržište, ali i za inostrano, i zato ova firma svih 150 tona proizvoda izvozi na inostrano tržište. 95% proizvoda ide na tržište Francuske, a ostatak se izvozi u Švajcarsku i Italiju. Sirovina, živi puževi, potiče iz Srbije i celokupni proces proizvodnje je u skladu sa svim propisima o čemu svedoči i činjenica da je Bones fud među prvima dobila međunarodni izvozni broj. Zadovoljstvo mi je što u ovako kratkom vremenskom periodu firme napreduju. Mogli ste da vidite potpuno nove savremene mašine, i već je postavljena nova hala koja treba u narednom periodu da bude nova hladnjača, zbog toga što je sirovina mnogo više nego što je trenutni kapacitet, pa postoji potreba za njegovim povećanjem – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca čestitao je direktoru Bojanu Stanisavljeviću i vlasniku Bori Marjanoviću na inovatinoj ideji i velikim dostignućima na polju proizvodnje kozmetike koja se iz Beograda izvozi u sve zemlje regiona, ali i Tursku. Cvetanović se zahvalio i na tome što je ova kompanija u vreme krize donirala tri tone brašna stanovnicima planinsko-brdskih sela sa teriotorije Leskovca.

-Time ste pokazali da pored kreativnosti i preduzetničkog duha posedujete i humanost što je jedan od važnih preduslova za uspeh – istakao je Cvetanović.

Bora Marjanović, vlasnik firme „Bones grup“ zahvalio se gradonačelniku na poseti i rekao sledeće:

-U Leskovcu smo počeli sa deset radnika, sada imamo preko 50 u stalnom radnom odnosu i još uvek imamo potrebu za većom radnom snagom. Ono što je vrlo važno da sav proizvod koji proizvodimo ovde, kada su u pitanju meso i kućice, izvozimo prevashodno za Francusku, to su naši poslovni partneri i njihova firma postoji već 200 godina – kazao je Bora Marjanović i istakao izuzetnu saradnju sa gradonačelnikom Cvetanovićem i Gradom.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *