Leskovac kao centar filmskog dešavanja ugostio legendu srpskog glumišta Mikija Manojlovića

U kući Bore Dimitrijevića Piksle, u narodu poznatoj kao gradska kuća, juče je nastavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”.

Svoje scene na filmu juče je snimao i legendarni doajen srpskog glumišta Miki Manojlović, koji je ovom priliko istakao da se rado u Leskovac vraća.

„Ljudi u Leskovcu su se okupili i podržavaju ovaj projekat koji nije uopšte jednostavan, ovo će biti veliki film. Radimo puno kadrova vrlo temeljno. Vodimo računa o jeziku i taj šarm će doprineti kvalitetu filma. Videćemo kako su Leskovčani tog vremena unapređivali grad jer nijedna vrednost ne može biti stvorena na brzinu, sve vrednosti traže puno rada i truda i stvaraju se generacijama.“

Miki Manjlović je govorio o svom liku gazda Miti koji je bio veliki preduzetnik tog vremena povezan sa mnogim svetskim ekonomijama i koji je podržavao talenat i potencjal mladih u to vreme kao i da film pokazuje da ukoliko uložite puno truda možete postići mnogo.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sve prisutne podsetio da je upravo ova glumačka legenda prvi dobitnik nagrade Živojin Žika Pavlović na festivalu Lajf .

„Priča koja će nas provesti kroz slavni istorijski period našeg grada na Veternici počela je u nekadašnjoj fabrici Zele Veljković u Tekstilnoj ulici kada su glumci i ekipa iza kamere oživeli ambijent davnog industrijskog centra Srbije u vreme između dva svetska rata. Snimanje je nastavljeno u Vlasotincu, juče smo proveli divan dan na setu u Rudaru, a danas se ekipa preselila u Gradsku kuću gde je otvoren prvi muzej u Leskovcu 1948. godine. Zlatno doba industrijskog čuda tog vremena nakon monografije, dokumentarnog filma i postavke Narodnog muzeja ostaće zabeleženo i na igranom filmu i seriji kroz dramatičnu priču odlučnog duha tadašnjih Leskovčana. Zahvaljujući filmu Leskovac je i trenutno centar dešavanja. Svakodnevno se na malim ekranima govori o ovom velikom filmskom ostvarenju i o našem gradu. Na snimanju je angažovano preko 120 naših sugrađana, uglavnom zanatlija, građevinskih radnika, vozača i statista i brojne lokacije širom područja grada su, ili će biti upotrebljene za snimanje. Leskovac je mali, a ipak veliki grad. Verujem da će ovaj film biti veliki uspeh na velikom platnu i znam da su Leskovčani srećni što smo deo toga“ – zaključio je gradonačelnik.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *