Početna / DRUŠTVO / PD „Morič“ obeležilo „Dan pešačenja“ turom dugom 25 kilometara

PD „Morič“ obeležilo „Dan pešačenja“ turom dugom 25 kilometara

Planinarsko društvo “Morič” priključilo se nizu planinarskih organizacija koje promovišu pešačenje kao vid zdravih životnih navika.

U organizaciji ovog društva 12. septembra organizovana je pešačka tura, a povod je manifestacija “Dan pešačenja”, koja se organizovala širom Srbije. PD “Morič” je organizovalo pešačku turu od Vlasotinca do planinarskog doma koji se nalazi u mahali Kopilanci , u Donjoj Lopušnji.

S obzirom na aktuelnu situacija, na pandemijske okolnosti, manifestacija je organizovana uz poštovanje mera prevencije širenja koronavirusa. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, zainteresovani članovi Moriča, kao i gra|ani okupili su se u manjim grupama.

“Članovi našeg udruženja, kao i zainteresovani građani u jutarnjim satima okupili su se ispred zgrade vlasotinačke opštine i u grupama krenuli na turu dugu oko 25 kilometara (Vlasotince-Manastirište-Morič-Kopilanci). Ovog puta izostali su gosti iz drugih gradova, najpre zbog aktuelne pandemijske situacija, a potom i zato što svako društvo organizuje svoju lokalnu manifestaciju, kako je i preporuka Planinarskog saveza Srbije”, rekla je Dragana Zlatković, predsednik Planinarskog društva “Morič”.

Da se podsetimo, ove godine izostala je organizacija tradicionalne akcije “Mart na Moriču” zbog epidemije koronavirusa, a po kojoj je Planinarsko društvo “Morič” iz Vlasotinca prepoznatljivo u planinarskim krugovima u Srbiji a i šire i koja se organizuje više od decenije pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Vlasotince i Turističkom organizacijom.

Izvor: informativnibiltenvlasina

Pogledaj takodje

Slike leskovačke slikarke Ane Mikarić stižu i do svemira

Svoje mesto u projektu Istarskog svemirskog programa, našle su i slike leskovačke umetnice Ane Mikarić. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *