hotel bell

I privatnici će izdavati elektronske recepte, a uskoro moguća i dostava lekova na kućnu adresu

Ministarstvo zdravlja i ”Pošta Srbije” započeli su saradnju na projektu integracije privatnog zdravstvenog sektora u sistem eRecept, čime će i privatnim zdravstvenim ustanovama biti omogućeno da izdaju recepte elektronskim putem

Prema rečima državnog sekretara Mirsada Đerleka, reč je vrlo važnoj usluzi, koja ima za cilj povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga, kao i objedinjavanje dva sektora u jedan centralni informacioni sistem.

Na taj način će Ministarstvo imati punu kontrolu i uvid u propisivanje i količinu lekova, dodao je on, najavljujući novu uslugu: eBolovanje, što će biti znatno olakšanje i za lekare i za pacijente.

”Pošta Srbije” ima najveći potencijal za pružanje IT usluga ovog tipa i razgovara se o mogućnosti da pošta dostavlja lekove pacijentima na kućnu adresu, rekao je v.d. direktora, Zoran Đorđević. Po njegovim rečima, usluga izdavanja elektronskih recepata u privatnim zdravstvenim ustanovama treba da zaživi od danas, ali se očekuje da puna primena počne od 1. januara naredne godine.

Check Also

U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja Leskovac

I ovog vikenda nastavlja se, sada već višegodišnja akcija, preventivnih pregleda bez zakazivanja, koja je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *