Gradi se novi teren za male sportove pored škole u Belanovcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kraj Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Belanovcu počela je izgradnja otvorenog terena za male sportove.

 

Radove izvodi firma „Pionir“ iz Vlasotinca, a vrednost investicije je 2,9 miliona dinara. Dimenzije novog igrališta biće 32×19 metara, a tampon od rečnog biće prekriven asfaltnim slojevima ukupne debljine 9 centimetara.

– Nakon asfaltiranja, na terenu će biti postavljeni metalni koševi i golovi, i zaštitna ograda dužine 20, a visine 4,5 metara. Igralište će kompletno biti završeno i predato učenicima na korišćenje za 15 dana. Do sada smo napravili 15 terena za male sportove, od toga je 6 u sklopu škola. U budžetu za 2016-tu projektovali smo 29 miliona dinara za izgradnju 8 igrališta, od kojih je ovo u Belanovcu 4-to koje ćemo završiti od početka godine. Nama je veoma važno da sva deca i u svim delovima grada podjednako dobiju priliku da se bave sportom, kao i da nastavnici imaju dobre uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je danas obišao radove na izgradnji terena u Belanovcu.

– Nakon par godina čekanja, sada ćemo, u veoma kratkom roku, dobiti mali stadion, koji će koristiti 100 osnovaca i 15 predškolaca isturenog odeljenja turekovačke škole u ovom selu, kaže direktor škole „Đura Jakšić“, Nenad Stanković. On se zahvalio gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na tome što su razumeli potrebe škole i omogućili realizaciju ovog projekta. Stanković je takođe izrazio nadu da će škola u Belanovcu u narednom periodu dobiti novu stolariju, uređene toalete i centralno grejanje.

Direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Bojan Tojaga, objasnio je da, iako škola u Belanovcu do sada nije bila obuhvaćena programom unapređenja energetske efikasnosti, razmatraće se mogućnost da bude jedna od prioritetnih pri izradi plana za narednu godinu.

A. Jovanović

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *