Rekonstrukcija ulica Miloša Obilića i Jug Bogdanova u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Leskovcu su u toku radovi na kompletnoj rekontrukciji dve prometne gradske ulice – Miloša Obilića i Jug Bogdanova.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima koji je istakao značaj rekonstrukcije ovih ulica za stanovniek ovog dela grada, ali i za sve one koji ove prometne ulice koriste svakodnevno.

– Radovi se izvode na ulicama koje po gabaritu otprilike pripadaju srednjem nivou, ali su veoma prometne i povezuju širi centar grada sa jednim od najvećih naselja – Hisarom. Reč je o ulicama Miloša Obilića i Jug Bogdanova, čiji kolovoz je bio u veoma lošem stanju. Na prvoj se radovi izvode već 15-ak dana i biće asfaltirana u dužini od 190 metara, dok na drugoj radovi počinju danas, a trasa rekonstrukcije je duga 280 metara. Stanovnici Leskovca će za dva meseca dobiti skoro 500 metara rekonstruisanih ulica ukupnim ulaganjem od 14,3 miliona dinara. Nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast jer je razvoj putne infrastrukture neizostavna karika u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Dobri putevi značajni su za privredni i ekonomski rast, pa samim tim imaju veoma bitnu ulogu u opštem razvoju jedne društvene zajednice – rekao je gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović i podsetio da je d 2013. godine u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica izdojeno preko milijardu i osamsto miliona dinara.

Direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da je rok za završetak radova 45 dana i da prema dosadašnjem toku radova veruje da će taj rok biti ispoštovan.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *