Home / EKONOMIJA / Završna konferencija projekta „Magija Sinergije“: turistički voz i štandovi za sada najvidiljiviji konkretni rezultati
hotel bell

Završna konferencija projekta „Magija Sinergije“: turistički voz i štandovi za sada najvidiljiviji konkretni rezultati

U etno kompleksu Šop – Đokić u Leskovcu održana je završna konferencija projekta „Magija sinergije“ koji je realizovan u okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, kao zajednički projekat Grada Leskovca i opštine Elin Pelin iz Bugarske.

Osnovni cilj projekta bio je stvaranje sinergetskog efekta zajedničkog delovanja turističkih aktera na polju povezivanja festivala, izrade zajedničkih politika razvoja turizma i novih turističkih proizvoda u pograničnom području Elin Pelin i Leskovac, zatim realizovanje marketing aktivnosti usmerenih na turističke operatere i pružaoce turističkih usluga u vezi promocije zajedničkog turističkog proizvoda (novi festivali i servisi) i povećanje kapaciteta turističkih aktera u prekograničnoj oblasti Elin Pelin i Leskovac za sprovođenje modela održivog razvoja turizma putem razmene najboljih praksi, iskustva i znanja.

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić kazao je da su najvidljiviji rezultati ovog projekta turistički voz i 20 štandova koje je dobio TOL, odnosno Grad Leskovac.

– Ukupna vrednost projekta je oko 200.000 evra. Turistički voz ćemo koristiti za obilaženje grada i okoline u što više slučajeva, dok će unificirani drveni štandovi biti postavljani tokom svake gradske manifestacije. Posebno bih istakao da smo povezali dva grada i dve države, da ćemo i ubuduće promovisati turističke potencijale Elin Pelina i Leskovca – naglasio je Nebojša Kocić.

Adrijana Dimitrova, projekt menadžer u ime bugarskog partnera kaže da joj je drago što se radilo na ostvarenju zajedničkih ciljeva, a vreme će pokazati da imamo čime da se pohvalimo, šta da pokažemo.

Check Also

Samohranoj majci iz Leskovca je potrebna pomoć kako bi imala normalne uslove za život

U selu Gornje Stopanje, nadomak Leskovca, živi samohrana majka Žaklina(33) sa svojom decom, ćerke Nađa(8), …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *