Za dva dana na besplatnom karavanu “Tvoja štitna,tvoj štit” pregledano 440 Leskovčana

U Leskovcu je u utorak i sredu održan besplatni karavan štitne žlezde,”Tvoja štitna, tvoj štit” tokom kojeg je pregledano 440 Leskovčana.

Ova inicijativa je organizovana u saradnji sa udruženjem “Heroine” iz Beograda, na čelu sa Leskovčankom Marijom Lakić, osnivačem udruženja koja je izrazila zadovoljstvo zbog sve većeg interesovanja žena za zdravlje i prevenciju.

“Izuzetno mi je drago što je svest kod žena počela da se budi i što smo uspeli da pregledamo toliki broj žena za samo dva dana,” izjavila je Lakić. Ovaj događaj je još jedan korak ka podizanju svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitne žlezde. Redovni pregledi i pravovremena dijagnostika ključni su za očuvanje zdravlja, a ovakve inicijative omogućavaju ženama da na vreme prepoznaju potencijalne zdravstvene probleme i preduzmu neophodne korake za svoje zdravlje. U današnjem društvu, gde su stres i nezdrave navike često deo svakodnevice, važnost preventivnih pregleda nikada nije bila veća – dodala je Lakić.

Udruženje “Heroine” svojim angažmanom i posvećenošću pokazuje kako zajednički napori mogu doprineti boljitku i zdravlju zajednice.

Check Also

MINI BEBI BUM! U Leskovcu rođeno 10 beba u jednom danu

U porodlištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je 10 beba. Leskovac je …