Vredna donacija gradonačelnika Leskovca MZ Brejanovce

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović Mesnoj zajednici Brejanovce, inače mestu odakle potiču njegov otac, donirao je vrednu donaciju u vidu televizora i stuba za slušanje muzike.

“Danas smo se okupili u objektu koji predstavlja spoj dve važne institucije – izdvojenog odeljenja osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Pečenjevca i prostorija mesne zajednice Brejanovac. Ovaj objekat dvostruke namene renoviran je tokom prvog mandata dr. Cvetanovića 2008. godine. Danas, pored školskih prostorija, ovde se nalaze i kancelarije mesne zajednice. Povod naše današnje posete su i nove prostorije mesne zajednice. Ova prostorija je uređena ličnim donacijama – podovi i zidovi su obnovljeni, a gradonačelnik je danas donirao i televizor. U narednom periodu prostorija će biti opremljena nameštajem iz sredstava grada. Podsećam vas da je gradonačelnik u ovom mestu, svojom ličnom donacijom, uredio i letnjikovac – kazala je član Gradskog veća Aleksandra Stojanović.

Na današnjem skupu u Brejanovcu, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, evocirao je uspomene na prošlost i najavio buduće projekte za razvoj ovog malog, ali značajnog sela.

“Naš domaćin, učitelj u penziji, koji je nekada bio i direktor škole ovde, bio je ključna figura u obrazovanju mnogih generacija. Sećam se kako je škola bila renovirana 2008. godine i kako nije dozvoljavao deci da ulaze u cipelama kako bi očuvali prostor,” rekao je gradonačelnik, koji je takođe podsetio prisutne na značajne ljude koji su potekli iz Brejanovca.

Govoreći o planovima za selo, Cvetanović je najavio uređenje lokalnih puteva.

“Već smo krenuli sa izradom projektno-tehničke dokumentacije za saobraćajnice. Planirano je da radovi počnu u trećem kvartalu ove godine. Za tu investiciju opredeljeno je 6,2 miliona dinara, što će omogućiti da se potpuno uredi 210 metara puta,” objasnio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Osim toga, gradonačelnik je obećao nove donacije za školu i mesnu zajednicu.

“Danas će škola dobiti novi muzički stub, a prostorije će biti okrečene i sređene za vikend. Takođe, za mesnu zajednicu obezbeđen je televizor,” dodao je. Gradonačelnik je naglasio da se trud i zalaganje lokalnih vlasti ne odnose samo na veće gradove, već i na manja sela poput Brejanovca.

“Svi zaslužuju kvalitetne uslove za život, bez obzira gde žive,” zaključio je Cvetanović.

Check Also

OŠ “Josif Pančić” iz Orašca obeležila jubilej

Osnovna škola Josif Pančić danas je programom, koji su pripremili učenici i zaposleni u školi, …