Početna / DRUŠTVO / Više od 500 osoba do sada vakcinisano u Leskovcu – Prijavljeno još 530 zdravstvenih radnika
hotel bell

Više od 500 osoba do sada vakcinisano u Leskovcu – Prijavljeno još 530 zdravstvenih radnika

Do danas je u Leskovcu vakcinisano više od 500 osoba.

Ove podatke saopštio je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije komantad Štaba i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. Vakcinisano je 327 zdravstvenih radnika, 150 korisnika i zaposlenih u Ustanovi za odrasle i starije kao i 46 korisnika i zapsolenih u privatnoj Ustanovi za odrasle i starije.

Za imunizaciju se orijavilo još 380 zdravstvenih radnika i dodatnih 150 koji su već preležali koronu i koji će kasnije biti vakcinicani.

-Nastavili smo sa imunizacijom zdravstvenih radnika u bolnici i Domu zdravlja i do sada je ukupno vakcinisano 327 njih u obe ustanove. Odaziv za drugi krug vakcinacije u Opštoj bolnici je odličan, prijavilo se još 380 zaposlenih i interesovanje je iskazalo 150 zdravstvenih radnika koji su preležali korona virus te treba da prođe određeno vreme da prime vakcinu. Zainteresovani su za sve tri vakcine, fajzer, rusku i kinesku – rekao je prvi čovek Leskovxa.

Gradonačelnik Cvetanović je podsetio da prijava za vakcinaciju ide preko E-uprave i kol centra.

-Ministarsvo zdravlja određuje prioritetne grupe. Instrukcije će biti upućene zdravstvenim ustanovama. Verovatno ste upoznati sa činjenicom da je vakcinacija najpre određena za stanovnike starije od 75 godina i dalje 64-75, a za ostale grupe će se slediti instrukcije – istakao je Goran Cvetanović na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik je podsetio da je i on primio vakcinu, da je na taj način dao primer sugrađanima i naveo da se ne treba bojati vakcina jer su otkriće savremene medicine koje je kroz istoriju čovečanstva spasilo mnoge živote i da će tako biti i sada. Dodao je i da država ulaže velike napore da nam omogući besplatnu vakcinu i izbor iste što nije slučaj u svim zemljama.

-Verovatno ste danas u medijima videli da je predsednik Republike Aleksandar Vučić dočekao avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm, ali i da je najavio da će od ponedeljka stići 19.500 vakcina Fajzer a u utorak 250.000 ruske Sputnjik vakcina. Ovolika količina vakcina u rekordnom roku je još jedan dokaz da Srbija vodi odgovornu i korektnu spoljnu i unutrašnju politiku i da je zdravlje i dobrobit građana na prvom mestu – zaključio je Cvetanović i pozvao sve da budu odgovorni kako bi se život vratio u tokove kakvi su bili pre korona virusa.

Pogledaj takodje

Fudbaleri Dubočice osvojili bod na gostovanju u Jagodini

Fudbaleri leskovačke Dubočice osvojili su bod u Jagodini i tako ostali u trci za opstanak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *