Home / DRUŠTVO / Sledeće nedelje počinje sa radom punkt za masovnu vakcinaciju u hali „Partizan“
hotel bell

Sledeće nedelje počinje sa radom punkt za masovnu vakcinaciju u hali „Partizan“

U novoizgrađenoj sportskoj dvorani „Partizan“ sredinom sledeće nedelje biće organizovan punkz za masovnu imunizaciju građana Leskovca.

Punkt će formirati Dom zdravlja Leskovac i Institut za javno zdravlje Leskovac, uz podršku Gradskog štaba za vanredne situacije koji je je novu sportsku halu „Partizan“ danas i odredio kao mesto na kome će biti orbaizovano vakcinisanje građana.

– Juče smo dobili dopis Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u kojem se navodi da je pored primene svih mera od izuzetne važnosti da se sprovede imunizacija stanovništva kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi i na efikasan način suzbila epidemija sa kojoj se borimo skoro godinu dana. Cilj formiranja punkta je da se na organizovan način, uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije i principa bezbednosne imunizacione prakse, vakciniše što veći broj osoba za što kraće vreme – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Zamenik direktora Doma zdravlja Leskovac dr Časlav Nedeljković i predstavnik Instituta za javno zdravlje Leskovac dr Ivan Sokolović najavili su početak masovne vakcinacije građana koji su se prijavili preko portala Euprava i kol centra ministarstva zdravlja, uz poštovanje prioritetnih grupa koje su ranije definicane i određene.

Check Also

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje bivšeg sudije i njegove žene, povređeni van životne opasnosti

Žena i muškarac koji su juče ranjeni u pucnjavi u selu Veliko Vojlovce nalaze se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *