Početna / DRUŠTVO / Vanredna situacija u Vlasotincu – predsednik opštine najavio hitne mere zaštite i spašavanja
hotel bell

Vanredna situacija u Vlasotincu – predsednik opštine najavio hitne mere zaštite i spašavanja

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Bratislav Petrović uveo je vanrendu situaciju na teritoriji opštine Vlasotince, zbog štete koju su izazvale obilne padavine u prethodna dva dana.

-Iako vodostaj trenutno stagnira na svim rekama u slivu Vlasine, posledice su evidentne i neophodno je primeniti mere hitne zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. To znači da će biti angažovana dodatna mehanizacija, evakuisani i zbrinuti ugroženi stanovnici i formiraće se Komisija za procenu štete na infrastrukturnim, stambenim i pomoćnim objektima, kao i na poljoprivrednom zemljištu – kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović.

Vodonabdevanje je u prekidu i dalje, a što se struje tiče, situacija je povoljnija. Osposobljeni su 10-kilovoltni dalekovodi u pravcu manastirišta (bez kraka za Brezovicu), zatim pravac Šišava do Sredora ( bez kraka za Lipovicu i Gunjetinu), pravac Svođe do samog Svođa, bez kraka za Ravni Deli. Pravac Orašje je osposobljen do Kozara. Prema Lopušnji i dalje nema struje, kažu u vlasotinačkom ogranku EPS-a.

Pogledaj takodje

U Domu kulture Roma počela masovna vakcinacija

U Domu kulture Roma u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Opštom bolnicom Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *