hotel bell

U kotlini hladno i suvo, a okolna brda i planine pod debelim snegom

Babičko, danas

Nije retkost da Baba Marta pokaže zube, pa se, umesto prepuštanja toplom prolećnom suncu, vraćamo zimskim jaknama i kaljačama. Ove zime smo, više puta, doživljavali temperaturne rolerkostere i kad je izgledalo da je sa naglim promenama gotovo, usledio je novi pad

U Leskovcu je jutros hladno i suvo, ali je zato, kako javljaju čitaoci Dnevnika juga, na Babičkoj gori, gotovo cele noći padao slab sneg. Fotografija iz sela Babičko potvrđuje da se zima na jugu još uvek ne predaje.

Ugovor o zimskom održavanju puteva, koji grad ima sa preduzećem ”AB kop”, istekao je pre dva dana, ali su partneri iz vlasotinca, kojima se ovaj posao poverava poslednjih nekoliko godina, ponudili pomoć svoje mehanizacilje i ljudstva, ukoliko se za to ukaže potreba:

Grdelica, juče popodne

– Ponudili smo gradu da intervenišemo ukoliko treba, ali do sada nije bilo poziva, što znači da se, ako je i padao juče, sneg sa kolovoza topi, te da su saobraćajnice prohodne, rekao nam je šef smene Dragan Momirović.

I brda oko Grdelice su se zabelela, ali su putevi čisti. Na Kukavici, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda snega nema, a trenutna temperatura u podnožju je -2 stepena.

Check Also

U petak i subotu polaganje probnog završnog ispita

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će učenici osmog razreda osnovne škole …

Оставите одговор