Home / DRUŠTVO / Srednjoškolci iz Leskovca na ovogodišnjem Svetioniku znanja
hotel bell

Srednjoškolci iz Leskovca na ovogodišnjem Svetioniku znanja

U Valjevu je prethodnog vikenda zvanično je otvoren peti po redu Svetionik znanja, jedan od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije.

Projekat „Svetionik znanja“, koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK), a finansira Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Zrenjanina, Kruševca, Leskovca, Novog Pazara, Novog Sada, Pirota, Sremske Mitrovice, Užica, Čačka ili Šapca.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti: turizama, ekologije, javnog zdravlja, kulture i umetnosti i društvene odgovornosti i aktivizama.

Tim iz Leskovca dobio je temu iz oblasti ekologije, a tim čine Teodora Stojanović, Andjela Marjanović, Katarina Zlatanovič i Marko Perunović.

Svetionik znanja ispred Ministarstva omladine i sporta je posetila Snežana Klašnja koja je podržala mlade za vreme svečanog otvaranja. U Valjevu na seminaru otvaranja pete generacije Svetionika znanja učesnici su imali priliku da se druže, međusobno upoznaju i povežu sa svojim timovima.

Drugi deo projekta održaće se od 19. do 21. novembra 2021. godine na Zlatiboru gde će učesnici predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.