Home / DRUŠTVO / Raznovrstan program Dečije nedelje u Brestovcu
hotel bell

Raznovrstan program Dečije nedelje u Brestovcu

I ovogodišnju Dečiju nedelju Dom kulture u Brestovcu je obeležio različitim programom za decu svih uzrasta.

Društvena igra ,, Druženje sa mojom omiljenom tetkom“ predstavljena je 3.razredu OŠ,, Branko Radičević“ u Brestovcu. Sama autorka Marija Lazarević čiji je projekat iz oblasti kulture finasirao Grad Leskovac je prisustvovala promociji, a svako dete je dobilo na poklon majicu i društvenu igru koju može da igra kod kuće sa drugarima, tetkom… Deca su na ovaj način lakše uočila arhitektonske barijere koje imaju osobe sa inavliditetom i kroz igru učila o predrasudama.

Bojanka ,, Moja omiljena tetka“ projekat koji je Domu kulture u Brestovcu finansiralo Ministarstvo kulture kao vazan projekat koji ukljucuje osobe sa posebnim potrebama, predstavljena je deci prvog razreda isturenih odeljenja u Šarlincu, Međi i D. Brijanju, kao i predškolskim grupama u Sarlincu i D.Brijanju. Svako dete je dobilo bojanku na poklon, sa zanimljivim ilustracijama i zadacima prilagođenim uzrastu od 5 do 8 godina. Realizacija ovog projekta trajaće i u oktobru mesecu.

Sportski dani gde su deca, ali i nastavnici pokazali interesovanje za učešće u fubalskoj i odbojkaškoj utakmici. I dečaci i devojcice napravili su svoje timove, a snage su odmerili i nastavnici. Fizička aktivnost pozitvno utiče na usvajanje zdravog načina života i unapreduje fizičko i mentalno zdravlje.

Radionice maketarstva- gde su deca pravila minijaturne replike aviona i brodova i razvijali kreativnost i maštu , vežbali strpljenje i umetnost zapažanja detalja. Radionice se takođe nastavljaju u oktobru mesecu.

,,Dete je dete, da ga volite i razumete“ Podsećamo da redovno funkcioniše folklorna sekcija koja čuva narodne igre i tradiciju od zaborava, a deci omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena na zdrav i raspevan način.

Check Also

Večeras poslednje kolo nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“- Novi ciklus u digitalnom formatu

Večeras od 18 časova na prvom kanalu javnog servisa Srbije biće organizovano poslednje kolo nagradne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *