Home / DOGAĐAJI / Poziv menadžmentu „Yure“ u Leskovcu: Ne ugrožavajte zdravlje i živote 140.000 ljudi, prekinite rad na 2 nedelje
hotel bell

Poziv menadžmentu „Yure“ u Leskovcu: Ne ugrožavajte zdravlje i živote 140.000 ljudi, prekinite rad na 2 nedelje

Zbog alarmantne situacije izazvane potvrdom Korona virusa među zaposlenima u fabrikama „Yure“ u Leskovcu, redakcija Dnevnika Juga po prvi put se obraća javno nekom pojedincu ili kolektivu.

Poštovani menadžeri “ YURA CORPORATION DOO RAČA OGRANAK LESKOVAC „,

u ime stotina zabrinutih građana Leskovca koji su nam se prethodnih dana i danas obratili porukama i pozivima, u ime desetina ljudi zaposlenih u vašoj kompaniji koji su nam se obratili, pozivamo vas da uvažite preporuku nadležnih zdravstvenih i državnih institucija i prekinete rad na 2 nedelje.

Činjenica je da među zaposlenima u „Yuri“ ima obolelih od Korona virusa. Činjenica je takođe da se ovaj virus veoma brzo i lako prenosi među ljudima. Činjenica je, takođe, da ovaj virus izaziva tragične i pogubne posledice u mnogo većem obimu u odnosu na druge viruse i bolesti.

Mnogo je manja šteta da 2 nedelje stane proizvodnja koju vredne Leskovčanke i Leksovčani mogu kasnije i da nadoknade, nego da kao posledica Vaše odluke bude ugrožemo zdravlje i životi vaših zaposlenih, ali kada virus krene dalje da se širi i svih građana Leskovca. Ako virus nastavi da se širi među skoro 3.000 zaposlenih u „Yuri“ niko i ništa ga više ne može zaustaviti, a Leskovac će biti novi Bergamo na mapi Evrope.

Javnost Leskovca, građani ovog grada koji vas je primio kao svoje, od vas traže i očekuju da prekinete proizvodnju na 2 nedelje.

Budite odgovorni prema 2.940 zaposlenih u „Yuri“ u Leksovcu.

Budite odgovorni prema 140.000 stanovnika Grada Leskovca.

Zatvorite fabrike i ostanite kod kuće.

Redakcija Dnevnika Juga

Check Also

U četvrtak bez struje jedna ulica u gradu i Crna Trava sa okolnim selima

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez struje u četvrtak biti jedna ulica u …

2 comments

  1. Narocito sto uposljenici u ovoj firmi imaji stari odmor koji sada mogu da iskoriste. Poznato je da Yura ne omogucava koriscenje celog osmora po zakonu vec deo neiskoriscenog odmora placa radnicima, bez mogucnosti izbora da ako neko nece nadoknadu koristi odmor. Takodje mogu i deo novog odmora da daju radnicima do zavrsetka vanrednog stanja. A ako ipak rade inspekcija rada treba svakog dana da izlazi i proverava da li se postuju zastitne mere itd

  2. Sutra i Yura Niš počinje da radi, mislim da bi cela kompanija trebalo još dve nedelje da ne radi, jer samo u jeku pandemije. Apelujte i za Yuru Niš. Hvala puno unapred

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *