hotel bell

Posebno priznanje iz Hrvatske za “Kamen drevnog snevača 3”

U periodu od 15 do 17. novembra u Solinu (Republika Hrvatska) odrzane su 3 prestižne Međunarodne turističke manifestacije, Međunarodna smotra turizma, turističkog filma, krajobraza, Međunarodni festival turističkog filma i Takmičenje za međunarodni Zlatni cvet.

Na 26.ITF’CRO/2023/ Međunarodni festival turističkog filma iz 147 zemalja sveta sa svih kontinenata, u kategoriji turistički, putopisni, dokumentarni, istorijski, ekoloski, prijavljeno je rekordnih 406 filmova.

Od toga 372 iz sveta i 34 iz Hrvatske.

Selektor festivala, od svih prijavljenih, iz 43 zemlje sveta nominovao je186 filmova. Iz sveta 171 i iz Hrvatske 15, te ih prosledio Medjunarodnom žiriju na ocenu za neku od festivalskih nagrada.

Međunarodni žiri nagradio je ukupno 31 autora iz 11 zemalja sveta dodelivši ukupno 27 nagrada i to : 19 POSEBNIH PRIZNANJA i 8 DIPLOMA, iz sveta 6 / po zemljama: Indija, Kina, Srbija, Meksiko, Filipini i Francuska i 2 iz Hrvatske.

Filmu „KAMEN DREVNOG SNEVAČA 3“, koji govori o poznatom srpskom slikaru Btratislavu Andjelkoviću u narodu poznatijem kao Bata iz Vučja, pripalo je POSEBNO PRIZNANJE.

Sinopsis:

Jedan od velikih zadataka umetnosti jeste da oplemeni da kod posmatrača suzbije ili čak eliminiše niske strasti da ga posle čina zaranjavanja u delo
izvede duhovno okupanog i lepšeg I boljeg nego pre… Film o coveku koji zivi UMETNOST!

Check Also

U nedelju u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Leskovac preventivni ultrazvučni pregledi dojke i PSA test koji otrkiva tumor prostate bez zakazivanja

Uprava Doma zdravlja Leskovac najavila je za vikend nastavak višegodišnje akcije Ministarstva zdravlja sa preventivnim …

Оставите одговор