Home / DRUŠTVO / “PINOKIO“ USKORO PRED LESKOVČANIMA: Probe za drugu od pet najavljenih premijera u godini jubileja, ulaze u završnu fazu
hotel bell

“PINOKIO“ USKORO PRED LESKOVČANIMA: Probe za drugu od pet najavljenih premijera u godini jubileja, ulaze u završnu fazu

Posle “Sećanja vode“, Narodno pozorište u Leskovcu, privodi kraju pripreme za prvo izvođenje “Pinokija“, jedine premijerne predstave u ovoj godini, namenjene najmlađima

Glumački ansambl predstave “Pinokio“ probe za prvo izvođenje, najavljeno za 22. maj, privodi kraju, a svi su uzbuđeni što će se adaptacija bajke o najčuvenijem drvenom lutku na svetu, naći pred najmlađom leskovačkom publikom.

Tekst i režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, za kostim i scenografiju zaduženi su Dragana Breza i Dušan Stanković, predstavu je muzikom “obojio“ Aleksandar Spasić, a scenske pokrete osmislio Miodrag Krčmarik.

Uloga Pinokia, poverena je Petri Dimitrijević, Đepeta tumači Nikola Šćepanović. U ulozi mačka i lisice, naći će se Marko Radojević i Filip Radivojević, a Manđafoka glumi Ivan Janković. U postavi su i Vila modre kose, koju igra Tanja Krčmarik, dva dabra su Mina Cocić, koja se pojavljuje i u ulozi Žorža, odnosno magareta i VesnaMirković Đorđević, koja tumači i lik Melampa. Maja Janković na scenu donosi Mama papagaja. Pomenuti glumci se pojavljuju i kao horovođa i hor, odnosno pekari, povrtari, kovači, kuvari, dame, gospoda, deca i drugi, u brojnoj galeriji likova.

Premijera je zakazana za subotu, 22.maja u 18 sati, a ulaznice se, na biletarnici pozorišta, mogu kupiti po ceni od 150 dinara.

Check Also

Uspostavljen redovan odvoz smeća u Vlasotincu

Nakon mesec dana neredovnog odvoza smeća, zbog kvarova na kamionima, JKP Komunalac Vlasotince je danas …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *