Home / DOGAĐAJI / Danas proslavljamo čudotvorca i iscelitelja Svetog Vasilija Ostroškog
hotel bell

Danas proslavljamo čudotvorca i iscelitelja Svetog Vasilija Ostroškog

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas Svetog Vasilija Ostroškog.

Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su čudotvorna dela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne Crkve. Njegovo sveto telo počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja, evo već više od trista godina. Crkvica u kojoj leže mošti Ostroškog Sveca ispunjena je prijatnim mirisom, koji zadivljuje svakog poklonika.

Činjenica neoštećenosti tela ovog velikog svetitelja, predstavlja fenomen za sebe, koji mi hrišćani nazivamo – čudom. Još veće čudo i dokaz svetiteljstva Svetog Vasilija jeste njegova čudotvorna moć.

Svetog Vasilija je u našoj Srpskoj Crkvi Gospod odredio za posebnu misiju, za pomoćnika i iscelitelja svih nevoljnih i bolnih, koji sa čvrstom vjerom i ljubavlju dolaze i pristupaju mu kao velikom čudotvorcu i Božijem ugodniku. I danas je ostroška isposnica, banja iscjeljenja, u kojoj mnogi: bolesni, hromi, suvi, zgrčeni i umobolni nalaze milost Božiju i odakle svojim domovima odlaze zdravi i dušom i tijelom.

Ne mogu se izbrojati razna čudesa, koja je Gospod preko njega učinio i koje svakim danom čini i pokazuje nad svakim onim koji dolazi i traži pomoć od Gospoda posredstvom ovog velikog svetitelja.

Check Also

Od sutra ponovo u funkciji ulica Miloša Obilića-Radovi završeni kvalitetno i pre roka

Olica Miloša obilića je kompletno rekonstruisana, a izvođači , “Profi put“ iz Badinca i “Kargoles“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *