Home / DRUŠTVO / Nova ulaganja u Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Leskovcu
hotel bell

Nova ulaganja u Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Osnovnu školu „Vuk Karadžić“.

Cvetanović je najpre posetio objekat škole u Leskovcu, a zatim i istureno odeljenje u Bobištu.

U okviru programa „Poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova u osnovnim i srednjim školama“ nastavljena je sanacija sanitarnih čvorova u OŠ „Vuk Кaradžić“. Sanirani su toaleti u prizemlju ove škole u Bobištu, kao i toaleti u fiskulturnoj sali u matičnoj školi. Vrednost radova iznosi 1,8 miliona dinara, a izvođač radova je OZZ „Balkan“ iz Crne Trave.

-U skladu sa Tehničkim standardima pristupačnosti, nastavljamo i sa praksom da u svakoj školi obezbedimo i toalete namenjene deci sa invaliditetom. U ovom slučaju smo pored muških i ženskih toaleta, od nekadašnje ostave izgradili veliki prostran toalet za osobe sa invaliditetom po svim standardima i zahtevima struke. Svakako da sa programom „Poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova“ nećemo stati. U predstojećem periodu očekuju nas radovi u još nekoliko škola – rekao je Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika.

O poboljšanju uslova u ovoj školi govorio je direktor škole Predrag Zdravković:

-Ove školske godine mi smo aplicirali kod Ministarsta omladine i sporta u jednom projektu koji je obuhvatao učenike koji nisu imali sredstava da se bave sportom zbog finansijskih problema. Na osnovu tog projekta škola je dobila opremu u vrednosti od 3 hiljede evra – naglasio se Predrag Zdravković.

Projektom „Aktivni i mladi“ učešće u stvaranju lepšeg i boljeg prostora za naše školarce uzeli su i članovi Saveta MZ, koji su svojim sredstvima uredili sto za stoni tenis. Povodom toga narodni poslanik Skupštne Republike Srbije Olivera Pešić je rekla:

-Savet MZ, čiji sam i ja član, je dao svoj skroman doprinos uređenju školskog dvorišta. Mi smo pre nekih godinu dana u Bobištu napravili kontejnere za odlaganje plastičnih flaša i mogu da kažem da je to akcija koja je stvarno podržana od strane meštana, tako da novcem koji prikupljamo od plastike sređujemo i uređujemo našu MZ – rekla je Olivera Pešić, republički poslanik i član Saveta Mesne zajednice Bobište.

Putem projekta „Aktiviraj se“ Кancelarija za mlade je obezbedila 150 hiljada za učionicu na otvorenom.

-Nadam se da ćemo ovakvim prostorom na otvorenom iskoristiti neke primere iz okruženja i da doprinesemo da nastava i učenje bude što bolje i da se u potpunosti realizuje i nastavni, i vannastavni proces – kazala je Jelena Momčilović, pomoćnik direktora OŠ „Vožd Кarađorđe“.

Check Also

U Lebanu danas Humanitrni bazar „Tezga život znači“

Na platou ispred DK „Radan“ u Lebanu u toku je humanitarni bazar „Tezga život znači“ …

One comment

  1. A Josif Kostic da se sredi ne moze…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *