hotel bell

Nebojša Cakić: Na lokalnim izborima dve ozbiljne i međusobno suprotstavljene liste, naša i sa druge strane koalicija okupljena oko SNS-a

Poslanički i odbornički kandidat Za Leskovac zajedno Nebojša Cakić izjavio je danas na konferenciji za medije da će se glavna bitka na lokalnim izborima voditi ispred liste SNS-a i liste koju predvodi ova grupa građana.

Cakić je zahvalio svim građanima koji su potpisali listu za lokalne izbore “Narodni pokret Srbije – Za Leskovac zajedno – Miroslav Aleksić – dr Nenad Zdravković”.

-Kristališe se da će na narednim lokalnim izborima postojati dve ozbiljne liste i međusobno suprotstavljene. Jedna je naša lista koju predvode Nenad Zdravković i Miroslav Aleksić, a s druge strane vladajuća koalicija okupljena oko SNS-a. Mi se na dalje nećemo obazirati na izjave drugih, da budem malo nepristojan, nebitnih ljudi u vladajućoj koaliciji koji izjavljuju na konferencijama za medije ili se obraćaju preko saopštenja i u kojima kažu ono što im neko naredi. Oni su nebitni, a zna se ko u ovom gradu vodi kompletnu politiku, a to je Goran Cvetanović koji će biti tema naših obraćanja – rekao je na početku konferencije za medije Nebojša Cakić.

Cakić, koji će biti i kandidat za republičkog poslanika na listi “Srbija protiv nasilja” je kazao da se Privremeni organ posle samo deset dana postojanja, bavi rebalansom budžeta.

-To je i razlog zašto GG „Za Leskovac zajedno“ nije u Privremenom organu je to da se ne bi videlo šta će i kako će oni raditi. Taj predlog rebalansa nigde ne može da se vidi, a razlozi su zato što je rebalans namenjen kupovini glasova – naglasio je Cakić.

Nosilac liste za lokalne izbore Nenad Zdravković je, odgovarajući na pitanje novinara da su se neki drugi kandidati našli na listi ispred Nebojše Cakića, naglasio da je ova grupa građana uvažena u okviru političke stranke “Zajedno”, a da se Cakić nalazi na 80. mestu na listi kandidata za poslanika.

– Mi se nalazimo u okviru grupacije „Zajedno“ i tu smo vrlo uvaženi, Cakić je treći u toj koaliciji, a ona je svoje mandate ustupila Demokratskoj stranci da bi široka koalcija uopšte mogla da se formira i dogovoreno je da stranka „Zajedno“ ide od 72. mesta pa na dalje. Verujemo da će izborni rezultat naše liste biti takav da će svih naših pet kadnidata dobiti poslanički mandat – kazao je Zdravković.

Na pitanje novinara zbog čega još uvek nisu predali izbornu listu i da li čekaju broj 7 na glasačkom listiću, zbog liste na republičkim izborima, Zdravković je odgovorio da žele da ostave prostora ostalim opozicionim partijama i koalicijama da imaju isti broj na republičkim i lokalnim izborima.

-Čekamo da predaju neke druge partije poput Zavetnika, Novog DSS da bi poklopili brojeve sa republičom listom. To ćemo čekati do ponedeljka ukoliko to ne urade mi ćemo predati listu. Želimo da budemo korektni, jer su i oni korektni u odnosu sa nama, a smatramo i da bez glasova desno orijentisanih birača ne može da se promeni vlast u Leskovcu, a to je u ovom trenutku najvažnije – istakao je Nenad Zdravković.

Check Also

Laboratorija malih kulturnih programa u leskovačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je tokom februara meseca 2024. godine uzela učešće u projektu „Laboratorija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *