Home / DRUŠTVO / Kraj još jedne uspešne godine za Trgovinsko-ugostiteljsku školu
hotel bell

Kraj još jedne uspešne godine za Trgovinsko-ugostiteljsku školu

I u otežanim uslovima, Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu, stavlja tačku na još jednu uspešnu godinu, u kojoj nisu izostala ni ulaganja, ni priznanja

U 2021.-oj, koja je počela obećavajuće, ispostavilo se, nemoguće je realizovati najveći investitorski poduhvat od osnivanja škole, pa je rekonstrukcija zgrade, za koju su Kancelarija za javna ulaganja i grad obezbedili 154 miliona dinara, izostala, tačnije odložena. Ali rukovodstvo škole nije gubilo vreme. Renovirane su dve učionice, školski restoran i poslastičara, a učenici na svim obrazovnim profilima dobili su nove uniforme.

Tokom školske godine, sredstvima Ministarstva prosvete, sa 1,8 miliona, zanovljen je kabinet za usluživanje, pa su učenici dobili i bolje uslove za učenje i stručnu praksu.

Realizovani su i brojni drugi programi, održavane radionice i saradnja sa novim i starim partnerima. Projekat “Slatke i ukusne ideje“ u okviru Međunarodnog programa Erazmus plus, nastavljen je i u 2021. Aktuelan je i projekat “Uključi vežbanje-isključi gojaznost“.

Na takmičenjima iz opštih i stručnih predmeta , učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole bili su vrlo zapaženi, a za “Bukvar mog zavičaja“, kao najbolju biznis ideju, pripala im je prva nagrada u kategoriji đačkog preduzetništva

Kraj godine je uvek povod da se pomenu, pohvale i nagrade najbolji. Za najuspešnije u klasi, proglašene su Katarina Stojanović i Jovana Stojanović, a direktorka Dragana Ivančević se čestitkama i željom da ih u daljem školovanju, poslu i životu, prati sreća, oprostila od još jedne generacije učenika.

Završetak školske godine u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi, tradicionalno je praćen prezentacijom radova kuvara i poslastičara, koji su se potrudili da danas uživaju sva čula.

Check Also

Rekonstruiše se pružni prelaz ispred Brestovca, do koga se danas stiže alternativnim pravcima

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 2,5 miliona dinara, obezbedili su zajednički preduzeća “Infrastrukture železnice“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *