Home / DRUŠTVO / Kao podršku samozapošljavanju, 26 Leskovčana dobilo po 250 hiljada dinara
hotel bell

Kao podršku samozapošljavanju, 26 Leskovčana dobilo po 250 hiljada dinara

Budući preduzetnici su iz različitih starosnih kategorija, a dobru većinu čine mladi. Dodeljeni novac koristiće uglavnom za opremanje radnji i nabavku aparata

Ukupno 6,5 miliona dinara je lokalna samouprava izdvojila za podršku sugrađanima za osnivanje radnje ili unapređenje poslovanja u oblasti zanata i drugih oblasti rada:

– Na ovaj način ćemo dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima, vidim, ima dosta mladih. Sve je više onih koji žele da započnu sopstveni posao, da žive od svog znanja i veština i to nas itekako raduje, a mi smo, uz državu i predsednika Aleksandra Vučića, na samom početku uz njih. Mnogi od vas prvi put ulaze u svet biznisa, i čestitam vam na hrabrosti i što ste, u ovako izazovnim vremenima, odlučili da krenete svojim putem. Ova mera, koju sprovodimo preko Lokalnog akcionog plana, svakom pojedincu pomoći će da počne privatni posao, a čitavoj zajednici da nastavi da se razvija. Verujte u sebe i nemojte odustajati, jer ako vi budete dobro radili, sledeće godine ćemo svi zajedno moći da izdvojimo još više sredstava za ove namene, rekao je prilikom, podele ugovora, gradonačelnik Goran Cvetanović.

Aleksandra Zdravković će novac iskoristiti za opremanje porodične auto-mehaničarske radionice:

– Subvencije nama mladima znače puno, ali i svima drugima koji pokreću sopstveni biznis. Hvala vam što mislite na nas, rekla je ona, zahvalivši se u ime svih potpisnika.

Od 2013. godine, preko pomenute aktivne mere samozapošljavanja ili podsticaja zapošljavanju, ukupno je izdvojeno 190, a u tekućoj – 30 miliona dinara. Čak 80% malih biznisa, započetih uz podršku grada Leskovca i danas je aktivno.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.