Home / GRADOVI / Leskovac / Gradonačelnik Leskovca posetio trening fudbalera Dubočice, GFS Leskovac donirao zimske jakne kao znak podrške vodećem klubu
hotel bell

Gradonačelnik Leskovca posetio trening fudbalera Dubočice, GFS Leskovac donirao zimske jakne kao znak podrške vodećem klubu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas igrače i stručni štab Dubočice na treningu na terenu sa veštačkom travom.

Povod je početak priprema za nastavak prvenstvam ali i donacija Gradskog fudbalskog saveza Leskovac koji je nabavio zimske jakne za prvotimce Dubočice.

– Nalazimo se na terenu sa večtačkom travom na kome fudbaleri Dubočice obavljaju pripreme za nastavak sezone. Ovaj teren otvorili smo 2018. godine kao zajedničku investtiicju Fudbalskog saveza Srbije, Grada Leskovca i Ministarstva omladine i sporta i u njega je uloženo 32 miliona dinara. S obzirom da smo u blizini jedne od najvećih investicija u oblasti sportske infrastrutkure ne samo u našem gradu, nego u Srbiji, u blizini budućeg velelepnog fudbalskog stadiona vrednosti više 2 milijardi dinara, raduje me što mogu da kažem da se radovi odvijaju ne samo planiranom dinamikom, nego i brže nego što je planirano. Gradski fudbalski klub Dubočica koji je ranijih godina bio praktično zapušten, sada je jako perspektivan klub. Sledeće godine ovaj klub slavi 100 godina postojanja i rada. Podsetiću vas da smo krajem 2012. godine kada smo preuzeli odgovornost imali 18 miliona dinara za sve sportske klubove, a ove godine 120 miliona dinara za sve klubove. Za desetak dana će klubovima biti uplaćena i prva rata za finansiranje programa u ovoj godini. Koliko sam obavešten klub se pojačao, a pojačan je i stručni štab. U Leskovac se vratio Marko Perović, poznati leskovački fudbaler i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije koji jese sada, posle 30 godina vratio u Leskovac – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije i naglasio – Današnja akcija Gradskog fudbalskog saveza i Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga je primer društvene odgovornosti naših sugrađana. Ovom prilikom pozivam i druge da više ulažu u dobrobit društva i da to postane poztivna trka. Verujem da će se ovakve akcije proširiti i na druge klubove sa nadom da ova energije i uspeh u Kupu Srbije prošle godine donese nove uspehe. Zahvaljujem predsedniku Dubočice Dejanu Saviću, vlasniku preduzeća Kanis, koji zna samo za uspehe, zahvaljujem i mom saradniku Stefanu Kitanoviću koji je na svakoj utakmicu uz fudbalere Dubočice, zahvaljujem i predsedniku Leskovačkog saveza sportova, ali i Saši Starčeviću, predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga koji, od kako je preuzeo odgovornost vidljiv je pomak na svim nivoima svih opština. Siguran sam da zajedničkim snagama. zajedničkom energijom i aktivnim radom, sa iskustvom koji je doneo kapiten Savić, siguran sam da će posle završetka ovog divnog stadiona, a to je februar ili mart 2023. godine kada Dubočica i slavi 100 godina, da će Dubočica i pokazati da joj je mesto među najboljima u Srbiji.

Potpredsednik Gradskog fudbalskog saveza Leskovac Milan Mitić je istakao da je ova organizacija odlučila da podrži najbolji i najuspešniji klub u okrugu.

– Ovim poklonom u vidu zimskih jakni smo pokazali poštovanje prema našem najboljem fudbalskom klubu koji iz dana napreduje u svakom pogledu. Kao što vidite novi stadion se gradi odličnom dinamikom i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Sa druge Fudbalski klub Dubočica je dobio veliku finansijsku podrškum za 2022. godinu u iznosu od 22,7 miliona dinara i za to dugujemo veliku zahvalnost Gradu Leskovcu i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću koji iz godine u godinu povećava budžet za sport. Ispred GFS Leskovac i FSJO poželim rukovodstvu, stručnom štabu i igračima puno uspeha i da uskroo na ovom stadionu Dubočica igra i Super ligu Srbije – kazao je Milan Mitić, internacionalni fudbalski sudija, potpredsednik GFS Leskovac.

Check Also

Majski šahovski turnir održan u Brestovcu

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu, proteklog vikenda odigran je tradicionalni majski šahovski turnir. Igralo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.