hotel bell

Još 340 auto sedišta za leskovačke mališane

Auto-sedišta, ukupno 340 za svu decu čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć u maju, junu, julu i avgustu tekuće godine, podeljena su danas u sali Narodnog pozorišta.

„Grad Leskovac je godinama unazad svim roditeljima pouzdan oslonac i partner. U prilog tome govore brojne mere populacione politike, od kojih je jedna i dodela auto-sedišta za svu novorođenčad sa teritorije našeg grada, razlog zbog kog smo svi danas ovde. Dosad je uručeno skoro 950 auto-sedišta, a danas ćemo podeliti još 340 za mališane čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć u maju, junu, julu i avgustu tekuće godine. Za ove namene grad Leskovac je opredelio sumu u iznosu od 12 miliona dinara. Pored toga što, s jedne strane raterećujemo porodični budžet, utičemo i na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju – kazala je Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

Prisutnim roditeljima obratila se i majka troje dece Milica Stojanović:

„Život nas često nagradi na lep ili manje lep način. Mene je ovog puta dočekao raširenih ruku. Pre samo nekoliko meseci dobila sam sina Gavrila. Osim ljubavi, pažnje i požrtvovanja koje roditelj treba da pruži svom čedu, ruku pod ruku idu i finansijski izdaci. Lepo je znati da grad Leskovac doživljava sve majke podjednako bitnim. Nema lepšeg povoda za okupljanje od ovog, a to su naša deca, pa se zato zahvaljujem u ime svih roditelja i u svoje ime na Vašoj podršci i pomoći koja nikada ne izostaje.“

Inače, svi roditelji koji se se prijavili a koji danas nisu ili u mogućnosti da preuzmu danas moći će to da učine u zgradi opštine, u ulici Pana Đukića br. 9, na portirnici.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор