hotel bell

Nikolić: nastavljaju se radovi na sanaciji instalacija, započeti pre “Roštiljijade“- Konačno će trg koštati nešto više od milion evra, a ne dva

Izvođač radova “Bauwessen“ obavezao se da zameni kompletnu instalaciju i taj posao je započet, pa prekinut zbog “Roštiljijade“. U međuvremenu je urađen i konačan obračun stvarno izvedenih radova

Firma sa kojom je potpisan ugovor na izgradnji Gradskog trga, o svom trošku će uraditi sanaciju kompletnih instalacija na trgu, kaže direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić:

– On je prihvatio da uradi sam ili angažuje drugu firmu za taj posao. Veći deo je bio završen pre “Roštiljijade“, a prethodnih dana ostatak. Danas imamo probni rad, puni se sistem, deo će biti vraćen u prvobitno stanje, a sutra se radovi završavaju. Nije nam bio cilj da probleme rešavamo sa drugim izvođačem, već da nađemo način da primoramo potpisnika ugovora da to uradi.

U međuvremenu je komisija napravila presek stvarno izvedenih radova i plaćenih situacija:

– Vrednost izvedenih radova je 191.704,894,9 dinara, a plaćeno 179 miliona 101 hiljada, s tim što je grad aktivirao bankarsku garanciju na 18,6 miliona. To nas dovodi do cifre od oko 154 miliona, koliko je do sada plaćeno izvođaču radova. Imamo za 21,7 miliona izvedene radove, koji nisu fakturisani, pa samim tim ni plaćeni. Taj iznos neće ni biti plaćen, jer će “Bauwessen“ morati da plati penale od 5%, a ostaje mu da podnese bankarsku garanciju za garantni rok, pa ako to ne uradi, i ta sredstva biće zadržana. To bi trebalo da znači da grad više neće dati ni dinar, što ukupna ulaganja lokalne samouprave, svodi na nešto više od jednog miliona evra, a ne dva, kako je prvobitno bilo planirano.

U skladu sa izmenjenim planom investicija, JP “Urbanizam i izgradnja“ će pokrenuti još dve nove nabavke: za kompletiranje klupa, peskarenje i impregnaciju teraca, odnosno instalaciju osvetljenja, a što se tiče pilona, radi se na projektu za izvođenje, statika je definisana, a trenutno je aktuelan rad na tehničkim detaljima u izgledu pilona i materijalima od kojih će biti urađen, navodi Nikolić.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор