Home / DRUŠTVO / I grad Leskovac obeležio slavu
hotel bell

I grad Leskovac obeležio slavu

Čin sečenja slavskog kolača obavio Episkop niški Arsenije, uz želje za zdravlje, uspeh i sveukupni prosperitet svih žitelja Leskovca

U prisustvu velikog broja predstavnika društvenog i javnog života grada i gostiju, lokalna samouprava obeležila je svoju slavu -Sveta Trojica. Čin sečenja kolača i molitvu obavio je Vladika niški Arsenije, uz sasluženje sveštenstva leskovačke crkvene opštine.

– Duhovni ponedeljak je dan, kada obeležavamo silazak Svetog Duha na apostole i on nas podseća na važnost vere, tradicije, mira i razumevanja. Na ovaj sveti dan, dužni smo da širimo dobro i da oprostimo loše. Da zaboravimo zlo, a da pamtimo ono što je dobro. Ova jedinstvena formula porodične tradicije kod Srba, je, prema tumačenju Patrijarha Pavla i imendan i rođendan, ali ne pojedinca, nego cele porodice i čitavog naroda. Ona je znak našeg prepoznavanja, identifikacije. Ona je simbol našeg postojanja i našeg imena. Hvala svim sugrađanima i gostima, koji su učestvovali u Litiji i naš grad približili duhovnosti i uveličali ovaj dan, čestitajući slavu svim Leskovčanima.

Njegovo preosveštenstvo Episkop niški Arsenije je, u ime Eparhije niške, poželeo da ,ove godine, najpre pobedimo koronu, te da ona svakom donese uspeh na ličnom, porodičnom i poslovnom planu, zaposlenima u Gradskoj upravi, ali i svim građanima Leskovca.

Ovogodišnji domaćin, doktor Predrag Ivanović, slavu je predao Žikici Nestoroviću, državnom sekretaru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Check Also

„Čuvam te” platforma za zaštitu dece od zlostavljanja

Platforma cuvamte.gov.rs napravljena je radi prevencije nasilja bilo kog oblika kod dece. Predstavlja sinergiju 7 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *