Gradonačelnik Leskovca posetio povrtara iz Donjeg Stopanja

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u Donjem Stopanju posetio povrtara Dalibora Stamenkovića koji se bavi proizvodnjom krastvaca, paradajza i zelene salate.

„Naglašavajući da je poljoprivreda grana na koju se u našoj zemlji i kraju uglavnom oslanja privreda obilazimo poljoprivrednike našeg kraja da se upoznamo sa njihovim radom i njihovim potrebama. Što se tiče gospodina Stamenkovića, posao je nasledio od svojih roditelja, a povrtarstvom se aktivno bavi već 20 godina. Godišnje proizvede negde oko 50 tona paradajza i oko 150 tona krastavaca, krastavac sadi 2 puta godišnje – u ovom periodu i na jesen, i sa godišnjim prinosom od 100 hiljada glavica zelene salate, koju gaji u zimskom periodu. Svoje proizvode dalje plasira na otkupnim mestima za poljoprivredne proizvode, i oko 90 % njegove proizvodnje se izveze. U plastenicama je trenutno aktuelna berba krastavaca, a za nekih 20-ak dana očekuje se i početak berbe paradajza. U razgovoru sa proizvođačima ove kulture saznali smo da su zadovoljni otkupnom cenom koja iznosi 70-90 dinara i u rangu je prošlogodišnje“ – rekao je u Donjem Stopanju danas gradonačelnik.

Dalibor Stamenković, vlasnik plastenika koje je danas obišao gradonačelnik Cvetanović, je kazao kako su u materijalnom smislu zadovoljni životom, ali da njihov rad iziskuje mnogo truda i žrtvovanja i da su na njivi od jutra do mraka. Dodao je da konkuriše za subvencije grada i republike što mu mnogo znači. Stamenković je dodao da se njegova četvoročlana porodica bavi poljoprivredom i da po potrebi angažuju sezonske radnike i da proizvode plasiraju u lokalne hladnjače.

Odgovarajući na pitanje novinara gradonačelnik je kazao da će se subvencije poljoprivrednicima tradicionalno deliti krajem godine.

Check Also

Odgovorna upotreba pametnih telefona

Ubrzan tehnološki napredak postavio je pametne telefone u centar naših života. Ovi mali uređaji postali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *