Home / DRUŠTVO / Država obezbeđuje subvencije za zamenu stolarije na porodičnim objektima
hotel bell

Država obezbeđuje subvencije za zamenu stolarije na porodičnim objektima

foto:grasing.com

Podizanje nivoa energetske efikasnosti u objektima, počev od državnih i javnih, do poslovnih i porodičnih, jedan je od najvažnijih zadataka, koji je sebi postavilo novo rukovodstvo Ministarstva rudarstva i energetike

Ministarka Zorana Mihajlović nedavno je, govoreći na tu temu, najavila da je država obezbedila subvencije gradjanima za zamenu stolarije na stanovima i kućama, te da će ova inicijativa ući u ubrzani postupak realizacije.

Najnovija informacija potvrdjuje da je ovom poslu Ministarstvo rudarstva i energetike pristupilo maksimalno ozbiljno, jer će Uprava za energetsku efikasnost biti formirana najkasnije do juna i ove godine imaće na raspolaganju fond od oko 15 miliona evra namenjenih povećanju energetske efikasnosti porodičnih objekata u Srbiji.

Prema rečima ministarke Mihajlović, novca će biti dovoljno i u toku je izrada modela korišćenja sredstava. Po jednom od razmatranih, ukoliko vlasnik , odluči da zameni stolariju na stanu ili kući od 60 kvadratnih metara, za šta je potrebno oko 1.500 evra, četvrtinu sume “pokrila“ bi Uprava za energetsku efikasnost, isto toliko trebalo bi da obezbedi lokalna samouprava, a polovina troškova pala bi na teret domaćinstva.

Nije pitanje da li su gradjani zainteresovani ili nisu, jer bi motivacija mogli da im budu značajno manji računi za struju i toplotnu energiju, zaključila je ministarka Zorana Mihajlović.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

One comment

  1. I gde se vrši prijavljivanje za ove subvencije?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *