Home / DOGAĐAJI / Dani Nikolaja Timčenka od 3. do 5. decembra na tri lokacije u gradu
hotel bell

Dani Nikolaja Timčenka od 3. do 5. decembra na tri lokacije u gradu

Manifestacija DANI NIKOLAJA TIMČENKA, koju organizuje Zadužbina „Nikolaj Timčenko”, biće ove godine realizovana od 3. do 5. decembra.

Prvi put ove godine program manifestacije biće realizovan na tri lokacije.

U petak, 3. decembra, program će se odvijati u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, gde će, posle svečanog otvaranja predviđenog za 18 časova, biti promovisane dve knjige Nikolaja Timčenka (Iskustva i iskušenja kritičke reči i Duh i pravci poezije) i Zbornik radova Nikolaj Timčenko u svome i u novom dobu.

U subotu, 4. decembra, u prostorijama Narodne biblioteke „Radoje Domanović” u Leskovcu biće organizovana promocija knjiga laureata Nagrade „Nikolaj Timčenko” za 2019. i 2020. godinu (Znani i neznani Marte Frajnd i Metakritički /p/ogledi Jovana Popova), kao i knjiga Dušana Stošića Oblik i dogma). Program počinje u 18 časova.

U nedelju, 5. decembra, u prostorijama Legata „Nikolaj Timčenko” biće svečano uručenje Nagrade „Nikolaj Timčenko” za 2021. godinu. Dobitnik nagrade je Gorana Raičević za knjigu Agon i melanholija: život i delo Miloša Crnjanskog. Svečano uručenje nagrade predviđeno je za 12 sati.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *