hotel bell

Dan škole ”Bora Stanković” u Vučju

Ime ”velike duše vranjske kaldrme”, Bore Stankovića, obavezalo nas je da datum njegovog rođenja obeležavamo sa velikim ponosom, čulo se na proslavi 104. rođendana osnovne vučjanske škole

Veliki jubileji su za nama. Istureno odeljenje u Bunuškom Čifluku je lane proslavila vek i po postojanja, a 2019. centralna škola postala je stogodišnjak.

– Danas ona broji 482 đaka, razvrstanih u 29 odeljenja, a među njima je 69 prvaka. Priča o svakoj, pa i ovoj obrazovnoj ustanovi ne bi imala cilj bez podsećanja na entuzijaste, bez čije energije bi nastavni proces izgubio na kvalitetu. Naši učenici na takmičenjima su pokazali ozbiljna znanja, ali moram da izdvojim tek par njih: Marija Sokolović, Mihajlo Nikolić, Bogdan Nikolić, Mihajlo Aleksić, Dunja Anđelković, Vladan Jorgaćević, Nađa Stamenković, Marina Filipović, Iva Jovanović, Novak Antanasijević i Anđela Pejković. Sve pohvale i za njihove mentore. I na sportskom planu, ekipe naše škole nastupaju sa velikim uspehom, rekao je direktor Miodrag Stojilković.

Zahvalnicu za podršku radu škole, u ime lokalne samouprave, primila je gradska većnica, Brankica Stamenković, a potom se okupljenim učenicima, roditeljima, prijateljima škole i gostima, obratila Jasmina Nedeljković, članica gradonačelnikovog kabineta:

– I sama sam bila đak ove škole, pa mi je čast da mogu danas da vam se obratim. Celi jedan vek i više, postoji škola ”Bora Stanković”, i to je podatak za divljenje. Ono što je ona danas, daje nam razloga za ponos. Promene, koje su se desile u proteklih nekoliko godina, vidljive su na svakom koraku, kako u centralnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima. Grad Leskovac, koji prepoznaje značaj obrazovanja, je u poslednjoj deceniji, samo u infrastrukturu, uložio preko 440 miliona dinara. Investicije nisu mimoišle ni školu u Vučju, pa su tako matična i zgrade isturenih odeljenja dobile novu ogradu, sistem centralnog grejanja, fiskulturnu salu…

Samo u protekloj godini je za izgradnju igrališta za odbojku, rekonstrukciju balon sale u Vučju i rekonstrukciju ograde u jednom izdvojenom odeljenju, opredeljeno preko 2 miliona dinara.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор