hotel bell

Potpisivanje ugovora za izgradnju državnog vrtića u naselju Stara stočna pijaca, očekuje se posle Uskrsa, najavio ministar Ružić

To je, kako je rekao ministar prosvete, projekat, prema proceni od pre par godina, vredan 100 miliona dinara, sa kapacitetom za smeštaj 120 mališana

Izgradnja vrtića u naselju Stara stočna pijaca, za koju je grad odavno pripremio svu potrebnu dokumentaciju, finansiraće se sredstvima Svetske banke:

– Radi se o prostoru od 790 kvadrata i vrtić u Leskovcu, kao i u još nekoliko gradova u Srbiji, deo je projekta ”Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”. Očekujemo da ugovor sa gradom potpišemo odmah nakon Vaskrsa. Za naknadne procedure, biće nam potrebno par meseci, a tada ćemo moći i započnemo posao, rekao je ministar Ružić.

Grad je, kako je više puta ponovio gradonačelnik Cvetanović, svu neophodnu dokumentaciju za izgradnju vrtića davno pripremio, Ministarstvo nije imalo zamerki, a onda je došlo do neobjašnjivog zastoja. On je podsetio da je grad i ranije dobijao obećanja da će početi realizacija ovog projekta, ali se do danas to nije dogodilo.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор