hotel bell

BIO MLEK: Mala porodična firma sa dugom tradicijom

Mlekara “Bio Mlek” iz Tulova je mala porodična firma sa prepoznatljivim kvalitetom. Osnovana je 2004. godine a svoje mlečne proizvode poput sireva, jogurta, mleka, kačkavalja… plasira u regionu sa tendencijom za izvoz u celoj Srbiji.

Danas je ovu proizvodnju posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da jako ceni trud i rad malih porodičnih firmi koje se razvijaju stepenik po stepenik, a koje se ne nalaze u samom gradu već u selu.

“Priča o tulovskoj mlekari je dokaz da za uspeh jedne poslovne ideje nije najvažnija lokacija u strogom centru grada, već da se predanim i posvećenim radom, stalnim usavršavanjem i modernizacijom, vrlo uspešno može poslovati i u seoskoj sredini. Zato je Mlekara Biomlek primer dobre prakse i predstavlja ogromnu vrednost za čitav grad Leskovac. Ova kompanija svake godine beleži rast, otprilike od 5 do 7 %, unapređuje i proces proizvodnje, ali i kvalitet usluga. Kompaniju mlekom svakodnevno snabdeva oko 200 kooperanata, a dnevno se preradi između 9 i 10 hiljada litara mleka. Porodica Nikolić konstantno ulaže u opremu, nove tehnologije i edukaciju zaposlenih, a tržište osvaja kvalitetom svojih proizvoda, poštujući najstrože standarde kvaliteta, kao i bezbednosti hrane – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Dejan Nikolić, vlasnik i direktor mlekare „Biomlek“, istakao je da kompanija svake godine beleži blagi rast i da im je najvažnije da potrošači budu zadovoljni.

“U sklopu firme postoji laboratorija, a sarađujemo i sa laboratorijom Instituta u Nišu. Proizvodi mlekare Biomlek pored marketa koriste se i u Predškolskoj ustanovi Vukica Mitrović, a plasiraju se u Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu i Beogradu, a svakako da planiramo i izvoz u čitavoj Srbiji”

Check Also

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vučje

Na deonici puta Leskovac – Vučje kod sela Strojkovce ugrađen je drugi sloj asfalta pa …

Оставите одговор