DAN BELOG ŠTAPA: Prijem za predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević je danas, na Dan belog štapa, ugostila predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca.

Svake godine, na ovaj značajan dan, predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca organizuju prijem članova organizacije kako bi se široj javnosti ukazalo na važnost uključivanja osoba sa invaliditetom u zajednicu i na neophodnost uklanjanja svih vrta prepreka sa kojima se slepi i slabovidi sureću .

Zamenica gradonačelnika je danas, obraćajući se, istakla da se grad Leskovac, na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, ponaša odgovorno prema svim stanovnicima i da će se nastaviti sa ulaganjima usmerenim ka poboljšanju osoba sa invaliditeom:

„Činjenica da vaše udruženje postoji preko 70 godina i da preko njega udruženim snagama ostvarujete prava, beneficije i povlastice koje su propisane zakonom i borite se za što veće integrisanje u društvo je vredna divljenja. Vaš trud, hrabrost i istrajnost je bio prepoznat i od strane lokalne samouprave kada je 2019. godine vama pripala Oktobarska nagrada grada Leskovca.

U narednom periodu ćemo se još više truditi da učinimo Leskovac pristupačnijim osobama sa invaliditetom, pomognemo da prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju tako što ćemo i dalje prilagođavati grad njihovim potrebama i omogućiti im da budu još uspešniji i nezavisniji.“

U ime organizacije obratio se predsednik Alen Husić se zahvalio celokupnom gradskom rukovodstvu na dosadašnjem zalaganju za pomoć osobama sa invaliditetom.

„Leskovac, kao grad, je izuzetno napredovao i postigao dobre rezultate u prilagođavanju svojih javnih površina osobama sa invaliditetom, a posebno slepim i slabovidim osobama. Iz godine u godinu povećava kilometražu reljefnih staza neophodnih za naše kretanje i prepoznao je značaj obrazovanja slepih i slabovidih, te je realizovan deo u kojem je deo postavke u Narodnom muzeju prilagođen nama. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške gradonačelnika Cvetanovića, koja se pre svega ogleda u prilagođavanju institucija“ i najavio prilagođavanje Narodnog pozorišta slepima i slabovidima i Centra za socijalni rad.

Na današnjoj konferenciji zamenica Dimitrijević je govorila i o preminulom Milivoju Đokiću, prethodnom predsedniku Okružne organizacije slepih i slabovidih i istakla da je on bio veliki čovek i humanista, neumoran u borbi za poboljšanje položaja osoba sa oštećenim vidom i svim osobama sa nekom vrstom inaliditetom.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *