Home / DRUŠTVO / DAN BELOG ŠTAPA: Prijem za predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca
hotel bell

DAN BELOG ŠTAPA: Prijem za predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca

Zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević je danas, na Dan belog štapa, ugostila predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca.

Svake godine, na ovaj značajan dan, predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca organizuju prijem članova organizacije kako bi se široj javnosti ukazalo na važnost uključivanja osoba sa invaliditetom u zajednicu i na neophodnost uklanjanja svih vrta prepreka sa kojima se slepi i slabovidi sureću .

Zamenica gradonačelnika je danas, obraćajući se, istakla da se grad Leskovac, na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, ponaša odgovorno prema svim stanovnicima i da će se nastaviti sa ulaganjima usmerenim ka poboljšanju osoba sa invaliditeom:

„Činjenica da vaše udruženje postoji preko 70 godina i da preko njega udruženim snagama ostvarujete prava, beneficije i povlastice koje su propisane zakonom i borite se za što veće integrisanje u društvo je vredna divljenja. Vaš trud, hrabrost i istrajnost je bio prepoznat i od strane lokalne samouprave kada je 2019. godine vama pripala Oktobarska nagrada grada Leskovca.

U narednom periodu ćemo se još više truditi da učinimo Leskovac pristupačnijim osobama sa invaliditetom, pomognemo da prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju tako što ćemo i dalje prilagođavati grad njihovim potrebama i omogućiti im da budu još uspešniji i nezavisniji.“

U ime organizacije obratio se predsednik Alen Husić se zahvalio celokupnom gradskom rukovodstvu na dosadašnjem zalaganju za pomoć osobama sa invaliditetom.

„Leskovac, kao grad, je izuzetno napredovao i postigao dobre rezultate u prilagođavanju svojih javnih površina osobama sa invaliditetom, a posebno slepim i slabovidim osobama. Iz godine u godinu povećava kilometražu reljefnih staza neophodnih za naše kretanje i prepoznao je značaj obrazovanja slepih i slabovidih, te je realizovan deo u kojem je deo postavke u Narodnom muzeju prilagođen nama. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške gradonačelnika Cvetanovića, koja se pre svega ogleda u prilagođavanju institucija“ i najavio prilagođavanje Narodnog pozorišta slepima i slabovidima i Centra za socijalni rad.

Na današnjoj konferenciji zamenica Dimitrijević je govorila i o preminulom Milivoju Đokiću, prethodnom predsedniku Okružne organizacije slepih i slabovidih i istakla da je on bio veliki čovek i humanista, neumoran u borbi za poboljšanje položaja osoba sa oštećenim vidom i svim osobama sa nekom vrstom inaliditetom.

Check Also

Jelena Bačić Alimpić 2. decembra u Grdelici

Grdelica će 2. decembra imati priliku da ugosti spisateljicu Jelenu Bačić Alimpić, koja će promocisati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *