Ministar prosvete: Studenti ostaju u studentskim domovima

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Photo: Screnshoot Youtube

Dobra vest za sve studente, koji će ostati u studentskim domovima u Beogradu, a ova odluka po rečima ministra prosvete Mladena Šarčevića biće usvojena na sednici Vlade.

Na priču o zatvaranju studentskih domova uticao je neprecizan izveštaj Studentske poliklinike u Beogradu o broju studenata zaraženih koronavirusom, koji se odnosio na sve studente u Beogradu, a ne samo na one iz domova.

U studentskim domovima u glavnom gradu na koronavirus je pozitivno 49 studenata, što je samo 20 odsto od ukupnog broja pozitivnih studenata, što sam još u ponedeljak, 29. juna, predočio Kriznom štabu, rekao je on, uz napomenu da ti studenti uglavnom imaju blagu kliničku sliku.

Ministar je istovremeno podsetio na to da u domovima u Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu i Kragujevcu nema zaraženih, kao i da je u Nišu bilo dvoje zaraženih.

U studentskim domovima u Beogradu ima 7.900 mesta, podsetio je Šarčević i dodao da je od 120.000 studenata, koliko ih ima u Beogradu, približno 350 njih pozitivno na koronavirus.

To je relativno dobar broj na toliko studenata i broj zaraženih je pod kontrolom, rekao je Šarčević i dodao da su studenti disciplinovani, nose zaštitne maske, kao i da niko nije zaražen na ispitima.

Takođe, on je naveo da je razgovarao i sa članovima Konferencije univerziteta Srbije (KONUS).

Ministar je zaključio da će od sada stizati precizni izveštaji, u kojima će biti navedeno iz kojeg je studentskog doma student ako bude bio pozitivan na koronavirus.

Check Also

Film “SRBIJANKA” osvojio ZLATNU BUKLIJU na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma

U petak, 26. aprila 2024. godine, Velika Plana je bila domaćin 19. Međunarodnog festivala dokumentarnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *