Nagrade i uspeh za Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” na festivalu HorFest

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” predstavljao je svoj grad na valjevskom festivalu horova ,,HorFest” protekle nedelje, postigavši izvanredne rezultate i osvojivši brojne nagrade.

Pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog GG Arsenija, ansambl ,,Branko” je 20. i 21. aprila učestvovao u takmičarskom delu ovog prestižnog festivala. Njihov nastup bio je nagrađen izvanrednim uspehom, što je donelo ponos ne samo njima već i crkvenoj instituciji ,,Branko”, Crkvenoj opštini Leskovac, Pravoslavnoj eparhiji niškoj i Gradu Leskovcu.

Na HorFestu, ansambl ,,Branko” je postigao sledeće rezultate:

  • Prvo mesto i pobednik u VII kategoriji (grupno izvođenje – etno grupe) sa osvojenih 99,75 poena;
  • Drugo mesto u IV kategoriji sa osvojenih 86 poena;
  • Specijalna nagrada za autentičnost nošnje;
  • Specijalna nagrada za najbolje izvođenje renesansne kompozicije na festivalu (,,Il bianco e dolce cigno” – J.Arcadelt);
  • Specijalna nagrada za najbolji ženski vokal na festivalu (Milica Kocić);
  • Pojedinačne diplome dirigentu Nikoli Niniću i rukovodiocu Milici Kocić, kao i sertifikati članovima ansambla ,,Branko” za učešće na master klasi etno-muzikologa Bojane Petričević.

Sudije ovog festivala, u sastavu Vesna Šouc (FMU Beograd), Rade Radović (MA Istočno Sarajevo), Božidar Crnjanski (AU Novi Sad) i Bojana Nikolić Petričević (etno-muzikolog i vokalni pedagog), pohvalile su ansambl ,,Branko” i pružile podršku njihovom radu.

Osim takmičenja, ansambl ,,Branko” je imao čast da uz blagoslov oca Arsenija učestvuje na Liturgiji u manastiru Ribnici u nedelju, 21. aprila. Takođe, u ponedeljak, 22. aprila, posetili su ruski manastir u Ugljeviku, R.Srpska, gde su održali koncert tradicionalne muzike u konaku manastira, uz srdačnu dobrodošlicu mati Filoteje.

Ovo izvanredno postignuće ansambla ,,Branko” ne bi bilo moguće bez podrške Crkvene opštine Leskovac, Pravoslavne eparhije niške, Grada Leskovca, oca Arsenija i bratstva manastira Ribnica, kao i organizatora festivala, prevoznika ,,Mitić NN” i svih koji su podržali rad ovog ansambla.

Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” je još jednom pokazao svoj izuzetan talenat, posvećenost i umetničku izvrsnost, čineći svoj grad ponosnim i ostavljajući dubok trag u srpskoj muzičkoj sceni.

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …