Epidemiološka situacija u Nišu povoljnija, deznifikuju se vrtići za prijem i boravak dece

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je na današnjoj sednici, nakon prijema izveštaja predstavnika svih medicinskih ustanova, da je epidemiološka situacija u gradu povoljnija, i da će danas, ukoliko se steknu uslovi za to, biti dekontaminirana i stavljena u stanje mirovanja i privremena bolnica u Učeničkom domu kod Gimnazije Svetozar Marković.

Institutu za javno zdravlje naloženo je da, u saradnji sa JPU Pčelica, počne sa dezinfekcijom i pripremom vrtića za prijem i boravak dece i zaposlenih, nakon što se za to steknu uslovi, i od nadležnih državnih organa stigne odluka o njihovom ponovnom otvaranju.

Takođe, svim nadležnim državnim i inpekcijskim organima izdat je nalog za kontrolu striktnog poštovanja instrukcija za rad svih privrednih subjekata i preduzetničkih radnji, kojima je, odlukom Vlade Srbije, omogućen nastavak rada od danas.

Izdat je nalog i gradskim javnokomunalnim preduzećima da nastave sa svakodnevnom dezinfekcijom i održavanjem higijene na otvorenom kao i u zatvorenim prostorima na teritoriji grada.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *