Prezentacija javnog poziva za projekat “Radimo za bolju budućnost dece”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ partnerski je projekat grada Leskovca i opština Vlasotince, Lebane i Medveđa, koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

Tim povodom je juče u holu Kulturnog centra opštine Medveđa održana prezentacija javnog poziva koji je raspisala opština Medveđa, za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladima (starosti 18 do 35 godina) mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama, u okviru projekta “Radimo za bolju budućnost dece”.

Ispred Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga prisustvovala je direktor Centra, Dragana Belenzada, koja je predstavila projekat i uputila smernice za apliciranje na konkursu.

Predsednik opštine Medveđa, pozdravio je mlade bračne parove kao i zainteresovane strane, osvrnuvši se na prethodni period i na rezultate koje je zajedno sa svojim timom postigao kako bi se mladi zadržali u Medveđi i oformili porodice.

„Mnogo se radilo kako bi se stvorili uslovi da naša omladina, i potencijal koji imamo zadrži i ne ode dalje od svog rodnog mesta. Vodimo računa o svakom mladom licu, pri tome moram da istaknem da se na visokoobrazovni kadar posebno vodilo računa. Ove mere podsticanja će samo još više doprineti i omogućiti mladima da se bave i privatnim preduzetništvom i započnu mali biznis, obzirom da su uslovi jako povoljni. Pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći putem ovog projekta biće podstaknuto samozapošljavanje i zapošljavanje ciljnih grupa“- rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Opština Medveđa projekat sufinansira i sprovodi u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanja rada i roditeljstva.

Dragana Belenzada je rekla da je cilj ovih mera, razvoj i promocija preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih mladih (starosti od 18 do 35), mladih bračnih parova, mladih majki i žena, kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima , kao i preduzetnicima i poljoporivrednim gazdinstvima. Program se realizuje u dve faze i to:

I  faza Programa – Obuke
II faza Programa – Dodela bespovratnih sredstva i mentoring

Rok za dostavu prijava za učešće u obuci za započinjanje biznisa je 07. septembar 2018. godine do 14:00 časova.

Check Also

Leskovac bogatiji za pet dečaka u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *