Nova računarska oprema za Centar za socijalni rad vredna 5,5 miliona dinara

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Centar za socijalni rad nabavio je računarsku opremu vrednu 5,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo resorno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Savremenu opremu čini 45 računara, 34 dvostranih skenera, 48 dvostranih štampača i dva android računara.

Centar za socijalni rad je jedna od najvažnijih institucija u polju socijalne zaštite građana upravo Centar za socijalni rad i dodao da jedan od zadataka centra jeste i pružanje usluge socijalnog rada, isplata novčanih prava i mnogi drugi brojni i nimalo laki zadaci. Preuzimanjem odgovornosti nasledili smo dugovanja u ovoj ustanovi koja su iznosila oko 11 miliona dinara, a koje je lokalna samouprava uspela da izmiri, omogućavajući ovoj ustanovi kontinuirani rad. Lokalna samouprava se trudi da stalnim ulaganjima u centar poboljša njegovo poslovanje i razvije njegove kapacitete. Značaj centra prepoznaju i druge institucije, kao što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je ovoj ustanovi doniralo sredstva u visini oko 5,5 miliona dinara. Ova donacija predstavlja najveće pojedinačno investiciono ulaganje za rad ovog ministarstva prema nekom centru kada je u pitanju računarska oprema, što dovoljno govori koliko naš centar postiže dobre rezultate – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije u Centru za socijalni rad.

U Centru za socijalni rad ne kriju zadovoljstvo zbog nabavke vredne opreme i donacije resornog ministarstva.

Ova oprema će znatno ubrzati naš proces rada, učiniti ga efikasnijim i omogućiti nam kvalitetnije umrežavanje sa drugim institucijama. To će u velikoj meri ubrzati postupke koji se vode pred Centrom za socijalni rad po pitanju priznavanja određenih prava i usluga našim građanima i, svakako, obezbediće još jednu dodatnu opertivnost i sigurnost svih baza podataka s kojima centar već uveliko raspolaže i koje formira unazad već 5,5 godina. Ovo je još jedan važan korak u pravcu digitalizacije procesa rada centra kojim će se zaokružiti sa rekonstrukcijom centra, kada će se izvršiti i rekonstrukcija računarske mreže – kazao je Boba Ilić, direktor Centra za socijalni rad.

Nova oprema će omogućiti brzo rešavanje predmeta koji su u nadležnosti Centra.

Porodilje od 1. januara mogu da, nakon porođaja, podnesu zahtev u Opštoj bolnici Leskovac, zahtev se preko dečje zaštite prosleđuje Centru za socijalni rad i u mi u veoma kratkom roku obradimo sve te potrebne podatke i dostavimo Dečjoj zaštiti ono što njima treba kako bi oni mogli da donesu rešenje o ostvarivanju prava za roditeljski dodatak. uz pomoć ove opreme taj proces će se odvijati još brže. Inače, od 1. jula stupa na snagu izmena zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom, gde će porodilje, od 1. janura, imati pravo da za prvo dete dobiju 100.000.umesto dosadašnjih 39.000 dinara – naglasio je Predrag Momčilović iz Centra za socijalni rad.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Check Also

Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *