Dani Vlasotinca od 19. do 23. maja

U organizaciji Kulturnog centra, u Vlasotincu će od 19. do 23.maja biti održana manifestacija Dani Vlasotinca, povodom proslave gradske slave – Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja.

U nedelju 19.maja s početkom u 18 sati, u porti vlasotinačke crkve biće izvedena predstava „Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“, u kojoj igraju Milan Malbaša i Aleksandar Dunić.

U ponedeljak 20.maja će, u dva termina, od 10.30 i 11.30, biti izvedena dečja pozorišna predstava „Velika krađa igračaka“, u sali Kultnurnog centra.

U utorak 21.maja u 19 sati, u sali Kulturnog centra, biće projekcija pozorišne predstave Koštana, koju su članovi KUD „Siniša Janić“izveli u sezoni 1995/6.

U sredu 22.maja, nakon liturgije koja u crkvi Silaska Svetog Duha počinje u 7.30, sledi litija ulicama Vlasotinca koja iz porte polazi u 11.30. U 12 sati je sečenje slavskog kolača kod Krsta, a nakon toga nastupiće vlasotinački folklorni ansambli.
Dani Vlasotinca završavaju se predstavom „Zakasotina“, u četvrtak 23.maja, u 19 sati, u sali Kulturnog centra, u kojoj igra Dragan Boža Marjanović.

Check Also

Danas počinje leto, a sa letom i Leskovac zablista u punom sjaju

Danas, 20. juna, počinje leto, a prvi dan najdužeg godišnjeg doba trajaće 15 časova i …