Vredna donacija gradonačelnika Leskovca MZ Brejanovce

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović Mesnoj zajednici Brejanovce, inače mestu odakle potiču njegov otac, donirao je vrednu donaciju u vidu televizora i stuba za slušanje muzike.

“Danas smo se okupili u objektu koji predstavlja spoj dve važne institucije – izdvojenog odeljenja osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Pečenjevca i prostorija mesne zajednice Brejanovac. Ovaj objekat dvostruke namene renoviran je tokom prvog mandata dr. Cvetanovića 2008. godine. Danas, pored školskih prostorija, ovde se nalaze i kancelarije mesne zajednice. Povod naše današnje posete su i nove prostorije mesne zajednice. Ova prostorija je uređena ličnim donacijama – podovi i zidovi su obnovljeni, a gradonačelnik je danas donirao i televizor. U narednom periodu prostorija će biti opremljena nameštajem iz sredstava grada. Podsećam vas da je gradonačelnik u ovom mestu, svojom ličnom donacijom, uredio i letnjikovac – kazala je član Gradskog veća Aleksandra Stojanović.

Na današnjem skupu u Brejanovcu, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, evocirao je uspomene na prošlost i najavio buduće projekte za razvoj ovog malog, ali značajnog sela.

“Naš domaćin, učitelj u penziji, koji je nekada bio i direktor škole ovde, bio je ključna figura u obrazovanju mnogih generacija. Sećam se kako je škola bila renovirana 2008. godine i kako nije dozvoljavao deci da ulaze u cipelama kako bi očuvali prostor,” rekao je gradonačelnik, koji je takođe podsetio prisutne na značajne ljude koji su potekli iz Brejanovca.

Govoreći o planovima za selo, Cvetanović je najavio uređenje lokalnih puteva.

“Već smo krenuli sa izradom projektno-tehničke dokumentacije za saobraćajnice. Planirano je da radovi počnu u trećem kvartalu ove godine. Za tu investiciju opredeljeno je 6,2 miliona dinara, što će omogućiti da se potpuno uredi 210 metara puta,” objasnio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Osim toga, gradonačelnik je obećao nove donacije za školu i mesnu zajednicu.

“Danas će škola dobiti novi muzički stub, a prostorije će biti okrečene i sređene za vikend. Takođe, za mesnu zajednicu obezbeđen je televizor,” dodao je. Gradonačelnik je naglasio da se trud i zalaganje lokalnih vlasti ne odnose samo na veće gradove, već i na manja sela poput Brejanovca.

“Svi zaslužuju kvalitetne uslove za život, bez obzira gde žive,” zaključio je Cvetanović.

Check Also

DIGITALNO UBRZANJE: Gradonačelnik Leskovca na 18. redovnoj Skupštini NALED-a

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i član Upravnog odbora NALED-a po treći put, …