Raspisan konkurs za projekte mladih do 100.000 dinara

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Neformalne grupe mladih od 18 do 30 godina (minimum pet osoba) mogu od danas da se prijave na novi konkurs Fondacije Ana i Vlade Divac koji je raspisan za stanovnike pet lokalnih samouprava – Vlasotince,
Vladičin Han, Prokuplje, Obrenovac i Zaječar.
Divac omladinski fondovi podržavaju projekte u vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji navedenih lokalnih samouprava i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima:
aktivizma i volonterizma, kulture, sporta, zdravlja posebno mentalnog zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, migracija, posebno povratka iz EU u Srbiju po sporazumu o readmisiji; originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive; projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim sredinama, kao i projekte koji doprinose ciljevima Strategije za mlade Republike Srbije.
Prednost prilikom finansiranja imaju projekti koje osmisle i realizuju mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi i povratnici, kao i projekti koji u svoje aktivnosti uključuju mlade iz ovih osetljivih grupa.
Konkurs je otvoren do 1. novembra 2023. godine u 16 časova, a predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od 1. decembra 2023. do 31. marta 2024. godine.

Forma predloga projekta nalazi se na linku OVDE treba ga poslati isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane. Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.
U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržavaju se
omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. Omladinske fondove implementira Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa izabranim lokalnim samoupravama.

Check Also

Leskovac bogatiji za pet dečaka u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *