Osnovnim školama u Leskovcu grad donirao po jedan sto za stoni tenis

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Svaka od 22 osnovne škole na teritoriji grada Leskovca dobila je sto za stoni tenis, a uskoro se očekuje da Stonoteniski savez Srbije obezbedi rekete, mreže i loptice

U eri tehnologije, podsticanje dece i mladih na bavljenje sportom, presudno je za zdravo odrastanje i razvoj. Školski sport podstiče fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj deteta, a u ostvarivanju navedenog, centralnu ulogu ima nastava fizičkog vaspitanja, ocenio je gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Savez za školski sport prepoznaje potrebe obrazovnih ustanova, pa kontinuirano, sredstvima dobijem iz budžeta i matičnog saveza, donira sportsku opremu, lopte, koševe, golove. Današnja donacija su stolovi za stoni tenis za 22 osnovne, a uskoro će ih dobiti i srednje škole. Vrednost je 530 hiljada dinara, a ostatak opreme će obezbediti Stonoteniski savez Srbije.

Predsednik Saveza za školski sport, Ivan Cvetanović, veruje da su stolovi za stoni tenis, posebno u zimskom periodu, dragocena sportska oprema:

– U odnosu na period od pre nekoliko godina, škole su nam mnogo bolje opremljene za nastavu fizičkog vaspitanja. To je, pre svega, zasluga grada, ali i Ministarstva omladine i sporta i resornih saveza. Stolovi su idealni za rekreaciju posebno u malim prostorima, sklopivi su, lako pokretni i mogu se postaviti i u učionici. Imamo obećanje predsednika Aleksandra Karakaševića, da će, škole ubrzo dobiti i dodatnu opremu.

Check Also

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca: “Sačuvajmo humanost”

8. maja svake godine širom sveta obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *