Gradonačelnik Cvetanović uručio 45 ugovora za projekte iz oblasti kulture

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je održana ceremonija uručenja ugovora za projekte iz oblasti kulture.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, lično je uručio 45 ugovora za 36 udruženja, čija je ukupna vrednost dostigla iznos od 12,8 miliona dinara.

Na početku obraćanja, gradonačelnik Cvetanović istakao je da je na konkurs za projekte iz oblasti kulture pristiglo 72 prijave, sa ukupnim potraživanjem od 42,7 miliona dinara.

“Iako je prvobitno planirano izdvojiti 15 miliona dinara, nakon detaljne analize komisije, deo projekata nije ispunio zadate kriterijume, pa je iznos od 2.160.000 dinara ostao neraspoređen – istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Dodatno, gradonačelnik je obavestio prisutne o važnom projektu adaptacije i prenamene Doma vojske, nekadašnjeg Doma JNA, u multifunkcionalnu Gradsku koncertnu dvoranu i Muzičku školu.

“Ovaj ambiciozni projekat, vredan 1.450.000 evra, finansira se sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope. Očekuje se da će ova investicija omogućiti stvaranje prostora koji će služiti kao centar kulturnih dešavanja i obrazovanja mladih talenata u oblasti muzike. Plan je nastaviti sa ulaganjima i u narednoj godini, sredstvima od oko milion evra. Grad Leskovac će izdvojiti dodatnih 10 miliona dinara za sufinansiranje projektnih aktivnosti, što jasno pokazuje posvećenost razvoju kulture i umetnosti u gradu – kazao je Cvetanović.

U ime prisutnih, obratila se Biljana Miljković, direktorica Muzičke škole Stanislav Binički, izrazivši zadovoljstvo što gradonačelnik prepoznaje kvalitet i podržava Muzičku školu kao bitnu instituciju obrazovanja i kulture. Ova škola će ove godine realizovati dva projekta – 4. Virtus piano i 16. Ledamus.

Ceremonija je završena sa optimizmom i nadom u razvoj kulturne scene grada Leskovca, a prva rata ugovorenih sredstava će biti uplaćena na račune udruženja u toku naredne nedelje.

Check Also

Opština Vlasotince raspisala konkurs za dodelu jednokratne novčane nagrade najboljim učenicima, studentima i mladim talentima

Opština Vlasotince raspisala je konkurs za dodelu jednokratnih novčanih nagrada najboljim učenicima, studentima i mladim …