hotel bell

SKGO daje podršku Gradu u budžetiranju kapitalnih projekata

U zgradi Jablaničkog upravnog okruga održan je još jedan skup predstavnika Stalne konferencije gradova i opština i predstavnika lokalne samouprave grada Leskovca sa temom kapitalnog budžetiranja.

Pozdravnu reč dao je gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština Goran Cvetanović i izrazio zahvalnost za podršku:

„Kapitalno budžetiranje, predmet podrške koju nam SKGO pruža, se tiče načina na koji će lokalna samouprava planirati investiranje sredstava iz budžeta i načina kako će kapitalne investicije biti izrađene u godinama koje dolaze. U našem gradu su do sada održane radionice gde su predstavljeni obrasci koji će se ubuduće, počev od naredne 2023. godine, koristiti za predlaganje kapitalnih projekata. Nakon dostavljanja obrazaca nadležnim odeljenjima, predlozi kapitalnih projekata se prosleđuju Komisiji koja ih boduje i donosi odluku o uključivanju u budžet grada. Ovaj vid podrške je veoma značajan za nas i za unapređenje rada lokalne samouprave imajući u vidu da smo u prethodnim godinama konsolidovali budžet, a dobro raspolaganje i domaćinstvo upravljanje dovelo je do stabilnosti. Prošle godine izvršenje budžeta je bilo 98,2% što je više nego pozitivan rezultat – kazao je Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je danas naglasio da će Komisija, usmeriti projekte iskučljivo se vodeći dobrobiti građana i naglasio da je u toku Javna rasparava o Nacrtu budžeta za narednu godinu u kojoj pravo učešća imaju sva zainteresovana lica, organizacije, udruženja, subjekti.

Prisutnima se obratila i Mirjana Knežević Panajotu, predstavnica Stalne konferencije gradova i opština. Ona je istakla da je smisao današnjeg radnog sastanka da se unapredi proces planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata, i to ne samo u delu u kom se oni uključuju u budžet, već i načini na koje od indirektnih korisnika dolaze do direktnih. U prethodnom periodu su prikupljani predlozi kapitalnih projekata, na današnjem sastanku je predstavljena metodologija njihovog ocenjivanja, a ono što sledi je rangiranje projekata i konačan zaključak o istima.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор