Učesnici dečije likovne kolonije NA KRILIMA MAŠTE otputovali na Vlasinskom jezero

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Učesnici tradicionalne likovne kolonije “Na krilima mašte” otputovali su danas na Vlasinsko jezero, gde će tokom 5 dana uz druženje i likovni rad uživati i u čarima prirode u ovom delu Srbije.

U ime lokalne samouprave deci je srećan put poželela zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević koja je istakla značaj ove kolonije i svih sličnih akcija.

– O likovnoj koloniji “Na krilima mašte” govori iskustvo mnogo ljudi jer je mnogo naraštaja tokom skoro tri decenije učestvovalo u njenom radu. Ona je nakon toliko godina usopešnog postojanja postala svojevrsni brend našeg grada. Organizator ove kolonije je Dom kulture Pečenjevce, a Grad Leskovac je pokrovitelj i za te namene je izdvojeno 400.000 dinara. Draga deco, učešćem na ovoj likovnoj koloniji predstavljate ne samo svoje porodice, već i škole i grad iz kojeg dolazite. Od vas se očekuje da tokom petodnevnog boravka na Vlasinskom jezeru iskažete svoj raskošni talenat, steknete nova prijateljstva i upoznate lepote ovog kraja – rekla je zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

– Okupili smo se da ispratimo učesnike 28. kolonije, a na put kreću 22 učenika iz leskovačkih škola po izboru nastavnika likovne kulture. Ove godine imamo interesantnan slučaj da na koloniju ide dete čiji je roditelj i sam bio učesnik kolonije. Za rad sa učenicima biće zadužen akademski slikar Dejan Nedeljković, a sa decom će sve vreme biti i doktor – rekao je direktor Doma kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević.

S. Stojiljković / S. Stamenković

Check Also

Leskovčani dobili novu teretanu na otvorenom

Leskovac je danas dobio još jednu novu teretanu na otvorenom, smeštenu u parku u ulici …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *