Udruženjima u oblasti socijalne zaštite, 31 milion za projekte

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Pravo na sufinansiranje je ostvarilo 26 udruženja, koja će, tokom 2022. godine, realizovati 46 projekata u oblasti socijalne zaštite, vrednih 31 milion dinara.

U ovoj godini je za oblast socijalne zaštite opredeljeno 250 miliona dinara, a od preuzimanja odgovornosti, u taj važan segment društva, lokalna samouprava je uložila više od milijardu dinara, istakao je, uoči podele ugovora, gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Ima mnogo pomaka u oblasti socijalne zaštite, ali ima i mnogo koraka koje ćemo morati da napravimo da bismo, zajedno, pomerili sve barijere, sa kojima se naši sugrađani susreću. Ubuduće ćemo biti još istrajniji i odlučniji u izjednačavanju mogućnosti, prevazilaženju stereotipa i prihvatanju različitosti, jer u različitostima leži naša snaga.

U ime udruženja, čiji će se projekti sufinansirati iz gradskog budžeta, obratila se Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

– Naše udruženje je konkurisalo sa četiri projekta u oblasti socijalne zaštite, a zapravo se svi tiču usluga. Tu su Vikend predah, Kamp životnih veština, proširenje kapaciteta Dnevnog boravka ‘Duga” i podrška Udruženju. Odobreno nam je 4,5 miliona dinara, a projektnim aktivnostima će biti obuhvaćeno 225 osoba sa intelektualnim teškoćama i članova njihovih porodica.

 Jovanovićeva je naglasila i da će se realizatori projekata truditi da opravdaju ukazano poverenje i podići nivo održivosti svojih projekata, kroz standardizaciju, licenciranje i normativno usklađivanje.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *