Home / DOGAĐAJI / 100 knjiga za stotinu kreativnih mališana iz Knjaževca, Niša, Leskovca, Guberevca i Grdelice
hotel bell

100 knjiga za stotinu kreativnih mališana iz Knjaževca, Niša, Leskovca, Guberevca i Grdelice

Povodom dana varošice Grdelice, dana kada je pre 97 godina, tačnije 10.12.1924.g., ukazom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića Grdelica proglašena varošicom, Dom kulture je podelio nagrade učenicima koji su učestvovali na tradicionalnom dvanaestom po redu likovno – literarnom konkursu na temu „Da imam čarobnu moć“.

Cilj Doma kulture je bio da motiviše učenike da pokažu svoju maštovitost, kreativnost i originalnost i da pokrene kod njih takmičarski duh.

„Na likovnom konkursu se odazvalo 65 učenika iz osnovnih škola iz Knjaževca, Niša, Leskovca, Guberevca i Grdelice, sa područnim odeljenjem iz Kozara.Na literarnom konkursuprijavljeno je 35 radova iz pomenutih škola. Nagrađeni su svi radovi, jer pokušavamo da u ovom haotičnom vremenu brinemo o svakom učesniku. Dodeljeno je 100 knjiga, sa ciljem da deci pokažemo da umesto gledanja televizije ili provođenja vremena na pametnom telefonu, pokušaju da u knjizi pronađu najboljeg prijatelja, koji ništa ne zahteva, a pruža mnogo radosti. Ove godine nagradili smo knjigama i učitelje u znak zahvalnosti za nesebično angažovanje, saradnju i podršku pri realizaciji našeg konkursa – ističe direktor DK Grdelica, Marko Trivunić.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.